G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

Japonya’da 7.1 Büyüklüğündeki Deprem: Yaralı Sayısı 13’e Yükseldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japonya’da geçtiğimiz günlerde yaşanan 7.1 büyüklüğündeki depremde yaralı sayısı 13’e yükselirken, uzmanlar büyüklüğün 8 ila 9 arasında olabileceği şiddetli bir deprem uyarısında bulundular. Ülke genelinde deprem ve tsunami bekleyişi sürüyor.

Depremlerin sıkça yaşandığı Uzak Doğu ülkesi Japonya, son depreminin ardından yine büyük bir doğal afetle sarsıldı. Japonya İçişleri ve Haberleşme Bakanlığı Yangın ve Afet Yönetim Dairesi’nden alınan bilgilere göre, Miyazaki, Kagoshima ve Kumamoto eyaletlerinde yaşayan 13 kişi deprem sırasında yaralandı. Bazı otoyollar ve evlerde maddi hasar meydana geldiği belirtilirken, hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Japonya Meteoroloji Ajansı, depremin ardından Nankai Çukuru boyunca büyüklüğü 8-9 arasında olabilecek yeni bir sarsıntı yaşanabileceği uyarısında bulundu. JMA’daki bir deprem uzmanı olan Profesör Naoshi Hirata, Nankai Çukuru depreminin meydana gelme olasılığının normalden çok daha yüksek olduğunu açıkladı. Başbakan Fumio Kishida ise deprem sonrasında Orta Asya gezisini iptal ettiğini duyurdu. Kishida, JMA’nın yayınladığı uyarı sonrası halkın endişeli hissedeceğini belirtirken, ülke genelinde hazırlıkların yapılması için bir hafta boyunca Japonya’da kalacağını açıkladı.

Dün meydana gelen 7.1 büyüklüğündeki depremin merkezi Hyuga-nada Denizi açıklarıydı. Miyazaki, Kochi, Oita, Kagoshima ve Ehime eyaletleri için tsunami uyarısı yapıldı ve kıyı kesimlerinde yaşayanlara yüksek bölgelere çıkmaları tavsiye edildi. Tsunami uyarısıyla birlikte kısa süreli paniğe neden olan deprem, hava ve demir yolu ulaşımında da gecikmelere sebep oldu.

Sonuç olarak, Japonya’da meydana gelen deprem sonrasında ülke genelinde endişeli bekleyiş devam ediyor. Uzmanlar, olası yeni depremlere karşı halkı hazırlıklı olmaları konusunda uyarırken yetkililer de gerekli adımları atmaya devam ediyor. Japonya, depremlerle mücadele konusunda dünyada öncü bir ülke olmasına rağmen, doğal afetlerin yıkıcı etkilerini minimize etmek için sürekli çalışmalar yürütüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Japonya’da 7.1 Büyüklüğündeki Deprem: Yaralı Sayısı 13’e Yükseldi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!