USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.242.064,97

Jandarma operasyonunda yakalanan 43 düzensiz göçmenle ilgili son gelişmeler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne’de gerçekleşen operasyonlarla ilgili olarak yetkililerden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri düzensiz göçün önlenmesi ve kayıt dışı göçmenlerin sınır dışı edilmesi amacıyla harekete geçti. Bu kapsamda düzenlenen 3 ayrı operasyonda, yasadışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 43 düzensiz göçmen yakalandı. Operasyonlarda göçmenlere organizatörlük yaptığı belirlenen 13 şüpheli de gözaltına alındı.

13 organizatör göçmenin kaçak geçişine yardımcı oldukları gerekçesiyle adliyeye sevk edildi. Mahkemede tutuklanan bu şüphelilerin, yasa dışı göçmenleri sınırdan geçirirken kullandıkları 7 araca da el konuldu. Göçmenler ise işlemlerinin ardından Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.

İl Jandarma Komutanlığı’nın yaptığı operasyonlarda, düzensiz göçle mücadele kapsamında ciddi bir adım atıldığı ve kaçak göçmenlere karşı kararlı bir tutum sergilendiği belirtildi. Bu tür operasyonların düzensiz göçü önleme ve yasadışı göçmenleri sınır dışı etme konusunda önemli bir rol oynadığı vurgulandı.

Yetkililer, düzensiz göçmenleri sınırdan geçiren organizatörlerin illegal yollarla insan ticareti yaptıklarını ve göçmenleri maddi çıkarlar için sömürdüklerini belirtti. Bu tür suçlarla mücadelede kararlı bir tutum sergilenmesi gerektiği ve organizatörlere yönelik etkili operasyonların devam edeceği ifade edildi.

Operasyonların ardından İl Jandarma Komutanlığı’nın düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele konusunda edindiği tecrübe ve başarılarıyla, bu tür suçların önlenmesine yönelik çalışmaların artarak devam edeceği belirtildi. İl Jandarma Komutanlığı’nın yürüttüğü operasyonlarla hem ülke sınırlarının güvenliğinin sağlandığı hem de insan kaçakçılığı gibi suçların önüne geçildiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Jandarma operasyonunda yakalanan 43 düzensiz göçmenle ilgili son gelişmeler!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!