G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Jandarma Genel Komutanlığı İçin 10+5 Eğitim Uçağı Alımı Planlanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jandarma Genel Komutanlığı, Jandarma Eğitim Uçağı (JEU) Projesi kapsamında sabit 10 adet opsiyon olarak da 5 adet eğitim uçağı almayı planlamaktadır. Bu projenin SSB Uçak Daire Başkanlığınca yürütüleceği belirtilirken; uçakların maliyet etkin bir şekilde Türkiye’de montaj hatları kurularak üretilmesi ve detay parçalarının Türkiye’de yerleşik firmalar tarafından üretilmesi vurgulanmaktadır. Eğitim uçağının sivil havacılık sertifikasyonlarına sahip olması gerektiği de belirtilmiştir.

Aynı zamanda, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün 18 Nisan 2024’te yaptığı açıklamada, GÖKBEY helikopterlerinin 7 adet Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na, 4 adet Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na, 3 adet Jandarma Genel Komutanlığı’na, 3 adet Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ve 3 adet Emniyet Genel Müdürlüğü’ne olmak üzere ilk etapta 20 helikopterin tedarik edileceğini duyurdu. 2024 yılı içerisinde Jandarma’ya ilk GÖKBEY helikopterinin teslimatının yapılacağı bilgisi verildi. Ayrıca, GÖKBEY helikopterlerinin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile yapılan sertifikasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından 3 adet GÖKBEY Helikopteri’nin Sağlık Bakanlığı’nın ambulans helikopter ihtiyacını karşılamak üzere teslim edileceği belirtildi.

Jandarma Genel Komutanlığı’nın havacılık kabiliyetlerini geliştirmek için devam eden GÖKBEY Helikopteri teslimat süreci ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Öte yandan, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü öğrencisi olan bir Uluslararası İlişkiler ve Savunma Sanayii araştırmacısının yaptığı değerlendirmeler neticesinde, Türkiye’nin yerli savunma sanayi projeleri kapsamında hava araçlarına olan yatırımlarının önemli bir adımı olan Jandarma Eğitim Uçağı Projesi ve GÖKBEY Helikopteri tedarik sürecinin ülke savunma sanayisine büyük katkı sağlayacağı belirtilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Jandarma Genel Komutanlığı İçin 10+5 Eğitim Uçağı Alımı Planlanıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!