G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,16
CNY4,82
GBP44,77
EURO/USD1,08
BIST9.002,34
Petrol74,93
GR. ALTIN2.976,79
BTC2.325.025,90

İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı: “İzmir’deki Elektrik Kazasında Suçsuzuz, Tutuksuz Yargılanmak İstiyoruz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’in Konak ilçesinde geçtiğimiz 12 Temmuz’da meydana gelen sağanak yağmur sırasında su birikintisine basan ve elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın ölümüyle ilgili soruşturma devam ediyor. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan 14 şüpheli arasında, İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı B.K’nin ifadesine ulaşıldı. B.K, sorumluluk bölgesinin İzmir’in tamamı olduğunu belirterek, atık ve yağmur sularının toplanması ve ulaştırılması gibi görevlerini sürdürdüğünü ifade etti.

İfadesinde kazanın meydana geldiği mazgalları incelediğini belirten B.K, mazgalların yapılma işlemi sırasında gözlemcilerin izinli olduğunu, olay yerinde bir gözlemcinin bulunmadığını açıkladı. Planlı ve plansız olmak üzere iki tür çalışma yöntemi olduğunu anlatan B.K, planlı çalışmalarda diğer kurumlara bilgi verildiğini, kazanın meydana geldiği yerdeki çalışmanın plansız olduğu için kurumlara sadece sözlü bilgi verildiğini aktardı. Olayın gerçekleştiği gün vatandaşlar tarafından şikayetler olduğunu belirten B.K, kendisini serbest bırakılması talebiyle mahkemeye başvurdu.

Diğer bir şüpheli olan A.K. ise inşaat mühendisi olduğunu belirterek, İZSU ile 2007 yılından beri çalıştığını ve işlerini teknik şartnamelere uygun olarak tamamladığını savundu. A.K, olay yerinde kablolara zarar verilmeden işlem yaptıklarını, asfaltlama işleminin onların işlerinden sonra gerçekleştiğini belirtti. Olay ve soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin sayısının 33 olduğu ve bunlardan 14’ünün tutuklandığı bilgisi paylaşıldı. Ayrıca, bilirkişi raporuna göre ihmal tespit edilen 5 şüpheliden 3’ünün yakalandığı, diğer ikisinin ise durumlarıyla ilgili bilgi verildiği ifade edildi. Tutanaklarda, inşaat sektöründe meydana gelen ölümlü kazalardan sorumlu olan kişilerin yargılanacakları da açıklandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı: “İzmir’deki Elektrik Kazasında Suçsuzuz, Tutuksuz Yargılanmak İstiyoruz”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!