G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,03
CNY4,82
GBP44,60
EURO/USD1,08
BIST8.908,47
Petrol75,90
GR. ALTIN3.029,22
BTC2.293.623,86

İzmir’de Rüşvet Çarkı Aralandı: Liman Görevlilerine Şok Gözaltı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de Rüşvet Operasyonu: 23 Kişi Tutuklandı

İzmir merkezli olarak yürütülen bir operasyon kapsamında Aliağa Liman Başkanlığı’na yönelik rüşvet ve görevi kötüye kullanma iddiaları nedeniyle gözaltına alınan 33 şüpheliden 23’ü tutuklandı.

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Mali Suçlar büro amirlikleri ekipleri, 22 Ekim tarihinde gerçekleştirdikleri operasyonda yapılan ifadeler doğrultusunda bir şüpheli daha yakalamıştı. Bu durumda soruşturma kapsamında gözaltına alınan toplam şüpheli sayısı 33’e yükselmiş oldu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 23’ü tutuklanırken, 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bir kişi ise mahkeme kararıyla salıverildi.

Olayın Arka Planı

Aliağa İlçe Emniyeti’nde görevli ekipler, liman başkanlığındaki memurlar ile gemi acentesi çalışanları arasında bazı usulsüzlüklerin olduğunu tespit etti. Gemi geliş-gidiş zamanlarının belirtilen saatlere uymaması, gemi personelinin yetkinlik belgelerinin eksik olması ve gemilerin getirdiği konteyner sayıları arasındaki tutarsızlıklarla ilgili herhangi bir cezai işlem yapmaktansa, bu durumlara göz yumma karşılığında elden ve hesaptan para alışverişi gerçekleştirildiği belirlendi.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından sağlanan veriler ve ekiplerin gerçekleştirdiği fiziki ve teknik takip çalışmaları ile elde edilen kamera görüntüleri doğrultusunda, İzmir, Mardin, Manisa ve Tokat’ta eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Bu operasyonlar sonucunda limanda görev yapan 6 memur ve 26 acente çalışanı dahil olmak üzere toplam 32 şüpheli gözaltına alındı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de Rüşvet Çarkı Aralandı: Liman Görevlilerine Şok Gözaltı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

G-QXXHXL9JW0
Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!