G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.144.983,75

İzmir’de Menderes İlçesinde 3.2 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi! – Son Dakika

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’in Menderes ilçesinde meydana gelen 3.2 büyüklüğündeki deprem, AFAD tarafından açıklandı. Deprem, yerin 3.41 kilometre altında gerçekleşti. Kısa süreli paniğe neden olan depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 3.5 olarak belirtti.

İzmir halkı, deprem risk haritası hakkında meraklı. Devamlı sorgulanan sorulardan biri de “İzmir’den fay hattı geçiyor mu?” İzmir’in birinci derecede deprem bölgesi olduğu gerçeğiyle, AFAD’ın İzmir iRAP raporu da yoğun ilgi görüyor.

İzmir İli ve yakın çevresi, sismik açıdan aktif bir bölgede yer almakta. Bu bölgedeki fay hatları, hem tarihsel hem de aletsel dönemde birçok büyük depremden sorumlu. Özellikle 1928 Torbalı depremi ve 2020 Sisam depremi, can ve mal kaybına yol açmıştır. Tarihsel kayıtlar, bölgedeki büyük depremlerin etkilerini yansıtmaktadır.

AFAD Deprem Dairesi, İzmir ve yakın çevresi için deprem risk analizi yapmıştır. AFAD-RED programı kullanılarak hazırlanan senaryolardan biri, İzmir Fayı’nda meydana gelebilecek Mw=6.6 büyüklüğündeki depremdir. Diğer senaryo ise Tuzla Fayı’ndan kaynaklanan Mw=6.7 büyüklüğünde bir depremi içermektedir. Bu senaryolar, şehri etkileyebilecek en büyük depremleri ve bölgedeki aktif fay hatlarını dikkate almaktadır.

Depremin etkisi ve riski konusunda sürekli güncel bilgiler verilmekte. Vatandaşların da deprem konusunda dikkatli olması, tehlikeleri önceden görebilmeleri için önemli bir adımdır. Açıklanan raporlar ve veriler, depreme karşı alınacak tedbirler konusunda yol gösterici olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de Menderes İlçesinde 3.2 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi! – Son Dakika

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!