USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.253.439,96

İzmir’de DHKP-C ve MLKP operasyonu: 40 şüpheli gözaltına alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Soruşturma kapsamında DHKP-C ve MLKP terör örgütlerine finansman sağladıkları tespit edilen 40 şüpheli şahıs, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından belirlendi. İzmir İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Operasyon, İzmir merkezli olmak üzere toplamda 9 ilde gerçekleştirildi.

Eş zamanlı baskınlarda hakkında gözaltı kararı bulunan 40 şüpheliden 30’u yakalanarak gözaltına alındı. Diğer 10 şüpheliden ise 5’inin yurtdışında, 2’sinin cezaevinde, 3’ünün ise firari olduğu belirtildi. Gözaltına alınan 30 şahıs, sorguları için İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Firari şüphelileri yakalama çalışmaları ise devam etmekte.

Operasyonun yürütüldüğü 9 il arasında Balıkesir, Aydın, Manisa ve Muğla gibi iller de bulunmaktadır. Gözaltına alınan şüphelilerin sorguları sırasında, örgütlere finansman sağladıkları gerekçesiyle haklarında dava açılacağı öğrenildi. Şüphelilerden alınan dijital verilerin incelenmesi ve delillerin toplanması için çalışmalara devam edilmektedir.

Öte yandan, operasyonun terör örgütlerine finansman sağlayan şahısların tespit edilmesine yönelik yapılan detaylı çalışmalar sonucunda gerçekleştirildiği belirtildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, terörle mücadele kapsamında önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

İzmir ve diğer 8 ilde gerçekleştirilen operasyonlar, terör örgütlerine yönelik finansman ve destek sağlayan şahısların tespiti ve etkisiz hale getirilmesi amacıyla gerçekleştirilen başarılı bir operasyon olarak nitelendirilmektedir. Operasyonun detayları ve şüphelilerin sorguları devam etmekte olup, soruşturma sürecinin titizlikle yürütüldüğü belirtilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de DHKP-C ve MLKP operasyonu: 40 şüpheli gözaltına alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!