G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,08
CNY4,84
GBP45,36
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.842,31
BTC2.168.096,91

İzmir Devlet Opera ve Balesi’nden Yeniden Sahnelenecek Olan Notre Dame’ın Kamburu Balesi Göz Kamaştırıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Devlet Opera ve Balesi, ünlü roman Notre Dame’ın Kamburu’ndan esinlenerek Victor Hugo’nun unutulmaz eseri Çingene kızı Esmeralda ile kambur kilise zangocu Quasimodo’nun aşkını anlatan müthiş bir bale sahnelemeye hazırlanıyor. Kült bale şubat ve mart aylarında izleyicilerle buluşacak. Üç sezondur seyirciyle buluşan ve beğeni toplayan bale, görsel ve işitsel olarak zengin bir deneyim sunuyor. Balenin müziklerine Cesare Pugni, müzik düzenlemesine Bujor Hoinic imza atmış. Notre Dame’ın Kamburu balesinin koreografisi ve librettosunu ise Göksel Armağan Davran ile Ahmet Volkan Ersoy hazırladı. Zangoç Quasimodo’nun uzun süren makyajı ve dönemine uygun dekoru ile izleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşatacak.

Victor Hugo’nun 15. yüzyıl Paris’ine ilişkin pek çok tasvire yer verdiği Notre Dame’ın Kamburu’nda, klasik aşk hikayesi yanı sıra olayların yanı sıra dönemin mimarisi ve tarihsel bir anlatım da dikkat çekiyor. Kilisenin kambur zangocu Quasimodo’nun güzel çingene kızı Esmeralda’ya âşık olması, rahip Claude Frollo’un da bu kıza karşı ilgisiz kalamaması, Yüzbaşı Phoebus’un da Esmeralda’ya duyduğu hislerin çatışması, sevmek ile sahip olmak arasındaki farkın sorgulandığı bale, tüm detayları ile izleyicilere muazzam bir görsel şölen sunuyor.

İzmir Devlet Opera ve Balesi, bu anlamlı eseri Sahneleyerek izleyicilerle buluşturacak. Eser, her yönüyle titizlikle hazırlanmış ve izleyenlere unutulmaz bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. Bu muhteşem bale, tarihi bir kurgu ve çağdaş anlamda yepyeni bir yorumla izleyicilere sunulacak. Victor Hugo’nun unutulmaz eseri, heyecanla beklenen Sahnelenmesi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir Devlet Opera ve Balesi’nden Yeniden Sahnelenecek Olan Notre Dame’ın Kamburu Balesi Göz Kamaştırıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!