G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

İYİ Partili Enver Yılmaz: “Seçimde Hırsızlık Var, Oylarımız Çalındı!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, seçim sonuçlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, 2 bin 240 sandıktan 455 sandığın sonuçlarına itiraz ettiklerini belirtti. Bu itirazların sebebi olarak yaşanan usulsüzlükleri gösteren Yılmaz, bazı sandıklarda mühürlerin kırılarak, İYİ Parti ve Enver Yılmaz yazan oy pusulalarına çift mühür vurularak oyların iptal edildiğini söyledi. Bu nedenle yaklaşık 25 bin oyun iptal edildiğini tahmin ettiklerini dile getirdi. Bu durumu “hırsızlık” olarak nitelendiren Yılmaz, bu hırsızlığın toplum vicdanında cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

Ordu’daki seçim sonuçlarına göre ise henüz kesinleşmemiş olsa da AKP adayı Hilmi Güler yüzde 40 oy alarak seçimi kazanmış görünüyor. İYİ Partili Enver Yılmaz ise yüzde 36,5 oy oranıyla ikinci sırada yer aldı. Aralarında 16 bin 138 oy fark bulunan iki aday arasında seçim sonuçlarının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini savunan Yılmaz, mevcut belediye başkanının Ordu halkı tarafından meşru kabul edilmediğini belirtti.

Yıl 2023’ün 12 Nisan günü gerçekleşen basın toplantısında yapılan açıklamalara göre, Enver Yılmaz’ın itirazları seçim sonuçlarının yeniden değerlendirilmesi için önemli bir adım olabilir. Özellikle yaşanan usulsüzlükler ve hırsızlık iddiaları seçim sürecinde dikkate alınması gereken konular olarak öne çıkıyor. Bu nedenle seçim sonuçlarına yönelik şeffaf bir inceleme yapılması ve halkın iradesinin doğru bir şekilde yansıtılması bekleniyor. Enver Yılmaz’ın yaptığı açıklamaların seçim sürecindeki adil ve demokratik bir ortamın oluşturulmasına katkı sağlayabileceği düşünülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Partili Enver Yılmaz: “Seçimde Hırsızlık Var, Oylarımız Çalındı!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!