USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.242.064,97

İYİ Parti Milletvekili Zorlu, TBMM’ye kapsamlı kira zammı araştırma önergesi sundu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Milletvekili Kürşat Zorlu, ekonomik sorunlar yaşayan vatandaşların fahiş kira zamları altında ezilmemesi için TBMM’ye araştırma önergesi sundu. Zorlu, Türkiye’nin ekonomik krizinin göz önüne alındığında kira artış sınırının kalkması durumunda asgari ücretle geçinen vatandaşların zor durumda kalacağını belirtti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kira zamlarının devam etmeyeceği yönündeki açıklamaları da dikkate alınarak, önergenin meclise sunulmasını talep etti.

Zorlu’nun önergesinde, 2022 yılında kira zamlarının yüzde 25 ile sınırlandırılmasının vatandaşlara nefes aldırdığı ve bu düzenlemenin 1 Temmuz 2024’te sona ereceği hatırlatıldı. Mehmet Şimşek’in konut kiralarındaki zam sınırının devam etmeyeceğine dair açıklamaları doğrultusunda, bu durumun asgari ücretle yaşayan vatandaşları daha da zor duruma düşüreceği vurgulandı. Ülke genelinde kira fiyatlarının ortalama 15 bin TL olduğu, İstanbul’da metrekare fiyatının 185,7 TL, Ankara’da 131,6 TL, İzmir’de ise 160 TL olduğu belirtildi.

Önergede, Türkiye İstatistik Kurumu’nun Nisan 2024 TÜFE oranının %69,80 olduğu ve ekonomik istikrarın olmadığı durumda bu oranlarda ciddi düşüşlerin beklenmediği vurgulandı. Yüzde 25 kira zammı sınırının kaldırılması durumunda konut sahiplerinin yıllık TÜFE oranında zam yapabileceği, bu durumun asgari ücretle geçinen vatandaşların kiraları ödeyemeyeceği ifade edildi. Ekonomik istikrarın sağlanmadan kira zammı sınırının kaldırılması durumunda, geçim sıkıntısı çeken vatandaşların daha da zor duruma düşeceği belirtildi.

Zorlu, önleyici tedbirlerin alınması ve vatandaşların fahiş kira zamları altında ezilmemesi için Meclis Araştırması açılmasını talep etti. Vatandaşların ekonomik sorunlarla uğraşırken kira zamlarıyla da mücadele etmesini engellemek amacıyla acil önlemlerin alınmasını istedi. İşte Kürşat Zorlu’nun TBMM’ye sunduğu kapsamlı önerge, ekonomik kriz ve kirada yaşayan vatandaşların durumunu düzeltmek adına atılacak adımları içeriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti Milletvekili Zorlu, TBMM’ye kapsamlı kira zammı araştırma önergesi sundu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!