G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,03
CNY4,82
GBP44,60
EURO/USD1,08
BIST8.908,47
Petrol75,96
GR. ALTIN3.029,22
BTC2.295.810,51

İYİ Parti Lideri Dervişoğlu’ndan Önemli Açıklamalar: ‘Asıl Mesele Anayasa Değil!’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Türkiye’de son günlerde yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, “Son zamanlarda gelen açıklamalar öyle bir noktaya geldi ki, ne söylenirse söylensin insanı şaşırtmıyor. Bu durum karşısında gerçekten üzgünüm.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında, anayasa değişikliği, etnik köken tartışmaları ve Abdullah Öcalan’ın TBMM’de konuşması gibi meselelerin ön plana çıktığını belirten Dervişoğlu, “Aslında konuşmamız gereken anayasa değil, Türkiye’nin gerçekten önemli ve derin sorunları. Taraflar arasında yaşanan tartışmalar, anayasa değişiklikleri üzerinden farklı bir yöne kaydı.” dedi.

“Türkiye, Gül Bahçesinde Yaşamıyor”

Dervişoğlu, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu sorgulayarak, “Vatandaş olarak bu konulardan kaygı duyuyorum. Türkiye, bir gül bahçesinde yaşamıyor; etrafında çok sayıda ciddi sorun mevcut. Kuzeyinde savaş, güneyinde İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırılar söz konusu.” diye konuştu. Suriye’nin kuzeyinde yaşanan sorunların da Türkiye’nin geleceğini tehdit ettiğine dikkat çeken Dervişoğlu, bu coğrafyada terör örgütlerinin etkinliğinin arttığını vurguladı.

“Serbest Bırakılmasını Zihinlerde Meşrulaştırmak Tehlikeli”

Dervişoğlu, son olarak terörle müzakerelerin değil, mücadelenin gerekliliğinin altını çizerken, “Öcalan’ın TBMM’de konuşmasına izin vermek, onun serbest bırakılmasını meşrulaştırmaya yönelik bir düşüncedir ve bu son derece tehlikeli bir durum.” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti Lideri Dervişoğlu’ndan Önemli Açıklamalar: ‘Asıl Mesele Anayasa Değil!’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!