USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.248.820,33

İşte Yarın Hava Durumu: İç Kesimlerde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre ülkenin genelinde parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara’nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Osmaniye, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olması bekleniyor. Özellikle öğleden sonra Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir ve Çorum çevreleri ile Ankara’nın doğu kesimlerinde kuvvetli yağışlar görülebilir. Güney ve iç kesimlerde toz taşınımı da beklenmektedir.

Hava sıcaklıklarının genellikle güney ve doğu bölgelerinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarların genellikle kuzeyli yönlerden esmesi beklenirken, Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği öngörülüyor.

Kuvvetli yağış uyarısı yapılarak özellikle öğleden sonra Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir ve Çorum çevreleri ile Ankara’nın doğu kesimlerinde kuvvetli yağışların olabileceği ve buna bağlı olarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor. Aynı şekilde kuvvetli rüzgarlar için de uyarılar yapılıyor.

Güney ve iç kesimlerde toz taşınımı beklenirken, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor. Ankara Valiliği ise yarın Ankara’da da sağanak yağış beklendiğini ve halkın sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olması gerektiğini duyurdu.

Yarın İç Anadolu ve Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor. Ayrıca 14 kentte sarı alarm verildiği ve bu kentlerde önlem alınması gerektiği vurgulanmıştır. Bu kentler arasında Adana, Ankara, Antalya, Çankırı, Mersin, Kastamonu, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Aksaray, Karaman, Kırıkkale bulunmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İşte Yarın Hava Durumu: İç Kesimlerde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!