G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.155.061,75

İşte Sosyal Medyanın Sağlık Tehlikesi: Bilinçsiz Kullanım Sonucunda Ortaya Çıkan Riskler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dijital yaşamın, hayatımızı büyük ölçüde etkilediği ve en tehlikeli sonuçlarının sağlık alanında görüldüğünü belirtildi. Sosyal medyada “Ben kullandım, harika oldu” şeklindeki paylaşımların sağlık açısından büyük riskler taşıdığı vurgulandı. Özellikle influencer’ların sağlık ürünleri hakkında bilinçsizce yaptığı yorumların tehlikeli olabileceği kaydedildi.

Prof. Dr. Özyaral, “Anti-kanser uygulama adı altında yapılan bazı öneriler ve kullanılan preparatlar Sağlık Bakanlığı denetiminde ve hekim kontrolünde olmalıdır” açıklamasında bulundu. Kozmetik uygulamalardaki bilinçsiz kullanımların da büyük bir tehlike oluşturduğu belirtildi. İnsanların sosyal medyada birbirine benzeyen prototiplere dönüşmeye başladığını ve merdiven altı uygulamaların ciltte ciddi hasarlara yol açabileceği söylendi.

Anti-aging uygulamalarının mutlaka hekim kontrolünde yapılması gerektiği vurgulandı. Bu tür işlemlerin en az 35 yaşında başlaması gerektiği belirtildi. Vücut, 35 yaşına kadar hücre yenileme işlemini zaten sağlıklı bir şekilde yürütmektedir, ancak 18-20 yaşlarında bu tür uygulamalara başvurulduğunda, doğal hücre yenilenmesi sürecine zarar verildiğini ve erken yaşlanma riskinin arttığını ifade edildi. Erken yaşta yapılan gereksiz anti-aging uygulamalarının vücutta geri dönüşü olmayan hasarlara neden olabileceği belirtildi.

Prof. Dr. Özyaral, sosyal medyada en çok rağbet gören konulardan birinin kolajen kullanımı olduğunu belirtti ve önemli uyarılarda bulundu. Kolajenin haplar veya benzeri yollarla kolayca vücutta sindirilemeyeceğini, rastgele kullanıldığında sindirim sistemine zarar verebileceğini ve başka sağlık sorunlarına yol açabileceği söylendi. Ayrıca uzman olmayan kişilerin sağlık konusundaki önerilerinin halk sağlığı açısından büyük bir tehlike oluşturduğu vurgulandı.

Özyaral, kabak çekirdeği ve bamya tohumu gibi ürünlerin bilinçsizce kullanıldığında yarardan çok zarar getirebileceği, özellikle mide bağırsak hastalıkları veya kanser geçiren hastalar için bu tür yanlış yönlendirmelerin ciddi tehlikelere neden olabileceği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İşte Sosyal Medyanın Sağlık Tehlikesi: Bilinçsiz Kullanım Sonucunda Ortaya Çıkan Riskler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!