G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,21
CNY4,82
GBP44,70
EURO/USD1,09
BIST8.809,49
Petrol72,94
GR. ALTIN2.993,91
BTC2.344.654,03

İstanbul’da ‘Yenidoğan Çetesi’ Skandalı: Bebeklerin Ölümüne Neden Olan Sağlık Sektörü Çetesi Çökertildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da Yenidoğan Çetesi İddiası: Skandal Ortaya Çıktı

İstanbul’da bir çetenin, 112 Acil Çağrı Merkezi’nde çalışan sağlık personeli ile işbirliği yaparak, bebek acil hastalarını daha önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine yönlendirdiği ve bunun sonucunda ölümlerine sebep olduğu iddiaları gündeme geldi.

Bu olayla ilgili olarak 47 şüpheli şahıs hakkında bir iddianame hazırlandı. Soruşturma sürecinde 22 kişi tutuklandı.

Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, olayın 2023 yılının Mayıs ayında tespit edildiğini bildirdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kamuoyunda ‘yenidoğan çetesi’ olarak bilinen ve bebek acil hastalarını anlaşmalı özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek ölümlerine neden oldukları belirlenen şahıslarla ilgili olay, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen bir operasyonla Mayıs 2023’te tespit edilmiştir. Bu süreçte cezai işlemler yapılmış ve durum adli makamlara iletilmiştir."

Bakanlık ayrıca, bu hastaneler hakkında incelemeler yapıldığını ve hukuki yaptırım süreçlerinin başlatıldığını ifade etti. Sağlık Bakanlığı, insan hayatını kurtaran sağlık çalışanlarının kötü niyetli kişiler nedeniyle suçlanmasına izin vermeyeceklerini de vurguladı.

İki Hastane Faaliyetlerine Ara Verdi

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, "Yenidoğan çetesi" ile ilgili iddianamede yer alan 19 özel hastaneden ikisinin faaliyetlerinin askıya alındığını duyurdu. Toplamda 22 tutuklu şüpheli ile bağlantılı olarak hazırlanan iddianamede, Bağcılar Özel Şafak Hastanesi’nin eylül, Medilife Sağlık Hizmetleri Hastanesi’nin ise mayıs ayından beri kapalı olduğu belirtildi. Bağcılar Özel Şafak Hastanesi’nin kapısında "Hastane kapalıdır" yazılı bir bilgilendirme yer alırken, girişin iki dubayla kapatıldığı gözlendi. Hastanenin güvenlik kulübesinin de boş olduğu dikkati çekti.

Soruşturmanın Başlangıcı

İddialara göre, ‘Yenidoğan Çetesi’ isimli grup, 112 Acil Çağrı Merkezi’nde görev yapan sağlıkçılarla işbirliği yaparak, bebek acil hastalarını özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine yönlendirdi. Bu konuda yapılan bir CİMER ihbarı, soruşturmanın kapısını açtı. İlgili araştırmalar 2 Mayıs 2023’e kadar sürdü ve elde edilen bilgiler, 5 Mayıs 2023’te İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne iletildi.

Yazıda, birçok hastanenin yenidoğan yoğun bakımlarının uygun olmayan koşullar nedeniyle birçok bebek ölümü yaşandığı ve SGK’nın zarara uğratıldığına dair ifadeler bulundu. Emniyete gönderilen yazının imzasının Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü tarafından atıldığı belirtildi.

Emniyet, yazının ardından şüphelilere yönelik teknik takip başlatarak ilk operasyonu gerçekleştirdi ve şüpheliler gözaltına alındı.

Sağlık Bakanının Açıklamaları

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, konuyla ilgili bir basın açıklaması düzenleyerek, 2023’ten beri bu olaydan haberdar olduklarını belirtti. Memişoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Tutuklananlar arasında sağlık çalışanları da var, olmayanlar da. Adli süreç devam ediyor. Bu konuyla ilgili gerekli cezaları vereceğiz. Mayıs ayından itibaren kurullarımız illegaliteyi engellemek için ellerinden geleni yaptı. Türkiye’nin başarılı olduğu noktalara yapılan bu saldırılara itibar etmeyin.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da ‘Yenidoğan Çetesi’ Skandalı: Bebeklerin Ölümüne Neden Olan Sağlık Sektörü Çetesi Çökertildi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!