G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,08
CNY4,84
GBP45,36
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.842,31
BTC2.168.096,91

İstanbul’da İSPARK Otopark Ücretlerine Yüzde 50’ye Varan Zam!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi toplantısında, İSPARK tarafından işletilen otoparkların ücretlerine yüzde 50’ye varan oranda zam yapılmasına karar verildi. Yapılan toplantıda, kapalı katlı otoparklar ve açık otoparklar ile yol kenarı otoparklarında, Beşiktaş, Beyoğlu, Fatih, Kadıköy, Şişli, Üsküdar, Ataşehir, Bakırköy, Beykoz, Bayrampaşa, Bahçelievler, Eyüpsultan, Güngören, Kartal, Kağıthane, Maltepe, Pendik, Sarıyer, Zeytinburnu, Tuzla ve Ümraniye’de araçlar için 1 saate kadar otopark ücretinin yüzde 35 zamla 52 liradan 70 liraya yükseltilmesini öngören teklif kabul edildi.

Teşvik edilen ilçelerde, park ücretlerine yapılan artışlarla ilgili detaylar da karar metninde yer aldı. Adalar, Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Sancaktepe, Silivri, Sultangazi, Sultanbeyli ve Şile ilçelerinde ise 36 lira olan 1 saatlik park ücretinin 50 liraya çıkarılması gerektiği belirtildi. Bu ilçelerde, farklı zaman dilimlerinde uygulanan ücret artışlarıyla otopark kullanımı daha pahalı hale gelecek.

Ayrıca, orman, koru ve mesire alanlarına giriş ücretlerinde de zam yapılmasına karar verildi. Otobüslerden motosikletlere kadar farklı araç türleri için belirlenen giriş ücretlerine yüzdelik artışlar getirildi. Meclis oylamasında, bu yeni tarifenin kabul edildiği ve yürürlüğe gireceği belirtildi. İSPARK’ın otopark ücretlerine son zam tarihinin 11 Ekim 2023 olduğu ve bu tarihten sonra yapılan yeni zamların geçerli olacağı vurgulandı.

İBB Meclisi’nde ayrıca öğrenci yurtlarına yönelik de zam kararı alındı. Yükseköğrenim öğrenci yurtlarında aylık ücretlerin yüzde 50 artırılması öngörüldü. Bu zam 1 Eylül 2024 tarihinde yürürlüğe girecek ve öğrenciler için aylık konaklama ücretlerinde artış yaşanacak. Meclis’te yapılan oylamada, zam teklifinin CHP’li üyelerin oylarıyla kabul edildiği ve 13 Eylül 2023 tarihinden önce yapılan son zam tarihinin hatırlatıldığı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da İSPARK Otopark Ücretlerine Yüzde 50’ye Varan Zam!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!