G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,35
EURO/USD1,12
BIST9.971,93
Petrol74,49
GR. ALTIN2.861,67
BTC2.167.243,51

İstanbul’da FETÖ/PDY Operasyonu: Hakim ve Savcı Adaylarına Eş Zamanlı Operasyon!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün faaliyetlerini deşifre etmek için çalışmalarda bulundu. Bu çalışmalar neticesinde, 2012 yılı Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı’na hazırlanan farklı üniversitelerin hukuk fakültelerinden mezun olan örgüte müzahir şahıslar ile örgüt içerisinde faaliyet yürüten mahrem sorumluların operasyonel hatlar kullanarak iletişime geçtikleri tespit edildi.

Ekiplerin yaptığı HTS analizleri sonucunda, mahrem sorumlular tarafından gizlilik kurallarına riayet ederek örgüte ait sözde ders çalışma evlerine yerleştirilen belirli kişilerin, periyodik ardışık arama kayıtlarının bulunduğu ortaya çıktı.

Bu gelişmelerin ardından polis ekipleri, İstanbul merkezli 6 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirerek 10 şüpheliyi yakaladı. Operasyon sonucunda gözaltına alınan tüm şahıslar, adli makamlara sevk edildi.

Sevkedilen 8 şüpheli adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasağı kararı ile serbest bırakılırken, 2 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu operasyonlara dair detaylar İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan açıklamalarla kamuoyuna duyuruldu. Ayrıca, operasyonlarla ilgili detaylı bilgilerin İHA ve AA kaynaklarından alındığı bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da FETÖ/PDY Operasyonu: Hakim ve Savcı Adaylarına Eş Zamanlı Operasyon!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!