USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.245.066,29

İstanbul Vergi Dairesi, Hatalı KDV Uygulamalarına Göz Açtırmıyor! Majör Denetimlere Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine Ve Maliye Bakanlığı’nın özellikle lokanta ve kafelerde sıkça karşılaşılan faturalandırma usulsüzlüklerine karşı KDV düzenlemesi yaklaşık aldığı hamle sonrasında, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı ekipleri, hatalı KDV oranlarının uygulandığı işletmelerde denetimleri sıklaştırdı. Son yapılan denetimlerde belirlenen usulsüz uygulamalar nedeniyle işletmelere ceza kesildi.

Yüksek oranlı ürün teslim etmesine rağmen düşük oranlı KDV kesen işletmelere karşı Beşiktaş, Şişli, Fatih, Beyoğlu ve Kadıköy gibi İstanbul’un farklı bölgelerinde 200 gelir uzmanıyla saha denetimleri gerçekleştirildi ve yaklaşık 1600 mükellef denetlendi. İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Rıza Bilgiç, restoran, pastane, fırın, kafe ve eczane gibi işletmelerin denetlendiği vergi denetimlerine ilişkin bilgiler paylaştı.

Başkan Bilgiç, denetimlerin temel amaçlarının kayıt dışılığı ve kayıt dışı faaliyetleri engellemek olduğunu belirterek, KDV oranlarının yanlış uygulanması gibi durumlara karşı sıkı denetimlerin devam edeceğini ifade etti. Mükellefler ve vatandaşlar arasında vergi konularında rehberlik sağlayarak uyumluluğu artırmayı hedeflediklerini dile getiren Bilgiç, kayıt dışılığın önüne geçmek için cezai müeyyideler uyguladıklarını belirtti.

Bilgiç, vatandaşlardan KDV oranlarını kontrol etmelerini isteyerek, denetimlerin artarak devam edeceğini vurguladı. Fiş veya fatura düzenlemeyen, KDV oranlarını hatalı olarak uygulayan işletmelere ceza kesileceğini belirten Bilgiç, belirli miktarda özel usulsüzlük cezalarının uygulandığını açıkladı.

Bu yıl KDV oranlarına ve belge düzenine ilişkin 33 bin 360 denetim yapıldığı belirtilen açıklamada, uyumsuzluk gösteren mükelleflere toplamda yaklaşık 1,5 milyar lira ceza kesildiği bilgisi yer aldı. Ayrıca, belge düzenine uymayan işletmelerle ilgili alınan ihbar sayısının 9 bin 546 olduğu vurgulanarak, kayıt dışılıkla mücadele kapsamında saha denetimlerinin artarak devam edeceği ve sürekli değişen konular üzerinde odaklanılacağı ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Vergi Dairesi, Hatalı KDV Uygulamalarına Göz Açtırmıyor! Majör Denetimlere Devam Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!