G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.140,74

İstanbul Seçimlerinin Belirleyici Unsuru: Deprem Hazırlığı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

The Economist, 31 Mart’ta gerçekleşecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde deprem hazırlığı konusunun belirleyici unsur olacağını belirtti. İstanbul’un yaşlanan konut envanteri endişe verici bir durumda ve geçen yılda Türkiye’nin güneyinde meydana gelen şiddetli deprem, 16 milyon kişinin yaşadığı şehri benzer bir felakete hazırlanmaya zorluyor. Sismologlara göre, bölgede 2030’dan önce 7 büyüklüğünde bir deprem olasılığı yüzde 60’ın üzerinde.

Haberde adaylar da değerlendirilmiş, Ekrem İmamoğlu’nun 50 bin yeni bina vaadini yerine getirmediği ve belediyenin sadece 10 bin konutun yapıldığına vurgu yapılmış. Cumhur İttifakı Adayı Murat Kurum ise seçilmesi halinde beş yıl içinde 650 bin yeni konut teslim etme sözü verdi. İstanbul’daki seçmenlerin depreme karşı endişeli olduğu ve İmamoğlu’nun koltuğunun tehlikede olduğuna dair yorumlar da yer aldı.

İmamoğlu’nun deprem hazırlığıyla ilgili yaptığı skandal açıklamalar da tepki topladı. İmamoğlu, 2019 öncesi deprem sorununu çözeceği vaadinde bulunmuş ancak son açıklamalarında deprem sorununu hiçe sayarak sihirli bir değnek olduğunu ima etmiş. The Economist’in deprem vurgulu haberine rağmen İmamoğlu’nun bu açıklaması dikkatleri üzerine çekti.

Sonuç olarak, İstanbul’da yaşayanların deprem riskine karşı hazırlıklı olmaları gerektiği ve seçimlerde bu konunun önemli bir faktör olacağı vurgulanmıştır. Adayların depremle ilgili vaatlerinin seçmenler üzerinde etkili olacağı belirtilirken, İmamoğlu’nun deprem konusundaki tutarsız açıklamalarının seçim sonuçlarını nasıl etkileyeceği merak konusu olarak kalmıştır.İstanbul’da yaşanabilecek büyük bir depreme karşı alınması gereken önlemler ve adayların bu konudaki vaatleri seçmenlerin dikkatini çekmeye devam edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Seçimlerinin Belirleyici Unsuru: Deprem Hazırlığı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!