17 Ocak tarihinde, İstanbul Havalimanı’nda gerçekleşen bir olay, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Olay, S.Ç. isimli bir yolcunun Türkçe bilmediği için havalimanında hizmet alamadığı ve 2 buçuk saat boyunca rehin kaldığı şeklindeki iddialarla gündeme geldi. Ancak valilik tarafından yapılan açıklama, olayın aslında farklı olduğunu ortaya koydu. S.Ç’nin, Van’dan İstanbul Havalimanı’na geldiği ve uçağa binmeden önce talepte bulunması gereken Wheel Chair (Refakatlı Tekerlekli Sandalye) hizmeti için başvurmadığı belirtildi.
Yolcunun bu durumunu fark eden uçak ekibi, Van’dan hareket ederken İstanbul Havalimanı’na gerekli talebi iletti. Ardından, uçuş ekibinin talebi doğrultusunda S.Ç’ye uçaktan inişinden, havalimanı çıkış noktasına kadar hizmetin verildiği belirtildi. Ayrıca, yaşlı vatandaşla ilgili çekilen videonun içeriğinin aslında art niyetli bir propaganda olduğu ifade edildi.
Valilik açıklamasında, olayın detaylarına da yer verildi. Buna göre, TK2751 sefer sayılı uçak, 1944 doğumlu S.Ç’nin İstanbul Havalimanı’na gelişi şu şekilde gerçekleşti: 14.26’da uçak piste indi, 14.36’da körük kapısındaki uçaktan çıktı, 14.44’te tekerli sandalye ile alındı, 14.51’de bagaj alım salonuna bırakıldı, 15.05’te 6A bagaj bandı yanına geçti, 15.39’da bagajını aldı ve 15.41’de bagaj alım salonundan çıktı. Ayrıca, 15.42’de bagaj alım salonu önünde S.Ç’nin videoya çekildiği belirtildi.
Olayın gerçek detaylarına ulaşıldıkça, yaşananların aslında iddia edildiği gibi olmadığı anlaşıldı. Bu durum da, asılsız iddiaların yayılmasına engel oldu. Valilik açıklamasıyla birlikte, olayın aslında farklı olduğu ve devlet aleyhine yapılan yanıltıcı propaganda girişimleri olduğu ortaya kondu. Bu olay, vatandaşların havalimanlarında alınan hizmetler konusunda daha dikkatli ve özenli olması gerektiğini gösterdi. Ayrıca, sosyal medyada gerçek dışı bilgilerin paylaşılmasının da önüne geçilmesi gerektiği bir kez daha ortaya çıktı.