G-QXXHXL9JW0
USD34,07
EURO37,94
CNY4,82
GBP45,22
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol73,37
GR. ALTIN2.802,42
BTC2.121.231,93

İstanbul Boğazı’nda Nefes Kesen Gösteri! Kadın Astsubaylar Halatlarla İniş Yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul İl Jandarma Komutanlığında görevli 6 kadın astsubay, Jandarma Genel Komutanlığının 185’inci kuruluş yıl dönümü ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde İstanbul Boğazı’nda nefes kesen bir gösteri gerçekleştirdi. Astsubaylar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinden halatlarla Boğaz’a indi ve dev Türk bayrakları asılan köprünün üzerinde gösteri yaptılar. Kadın astsubaylar halat inişini başarıyla tamamlayarak kıyıya çıkartıldı ve gösteriye katılan vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Etkinlikte kadınlara karanfil dağıtıldı ve havadan görüntülendi.

Astsubay Duygu Erdem, gösterinin amacını kadının gücünü göstermek olarak açıkladı. 5 kadın astsubay ve 1 subay olarak gerçekleştirilen bu faaliyet, 5 yılda bir tekrarlanan bir etkinlik olduğunu belirtti. 2014 ve 2019 yıllarında gerçekleştirilen gösterinin bir kez daha tekrarlandığını söyleyen Erdem, bu faaliyeti ilk kez 2014 yılında Şırnak ilinde şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Esma Çevik’in gerçekleştirdiğini aktardı. İnişlerin ikişerli gruplar halinde gerçekleştirildiği gösteride köprünün yerden uzunluğunun 65 metre olduğu bilgisine yer verildi.

Astsubay Duygu Erdem, kadın operatörlerin ilk kez bu faaliyeti gerçekleştirdiğini ve yoğun bir çalışma sürecinden geçerek eğitim aldıklarını belirtti. Kadın astsubayların kıyasıya bir eğitim sürecinden geçerek hazırlandığı gösterinin büyük bir titizlikle gerçekleştirildiği vurgulandı. Gösteri sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde gerçekleştirilen halat inişi ve Boğaz üzerinde yapılan gösteri, kadın astsubayların cesaretini ve becerilerini gözler önüne serdi.

İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirilen bu özel etkinlik, Jandarma Genel Komutanlığının 185’inci kuruluş yıl dönümü ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle düzenlendi. Gösteriye katılan kadın astsubaylar, hem cesaretleriyle hem de başarılı performanslarıyla büyük bir alkış aldılar. Etkinlikte yer alan kadın jandarma personeline ve izleyicilere dağıtılan karanfiller, kadınlar arasındaki dayanışmanın ve birlik duygusunun simgesi oldu. Tüm katılımcılar, bu özel etkinliğin kadın astsubayların başarılarını ve gücünü kutlamak adına anlamını daha da derinleştirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Boğazı’nda Nefes Kesen Gösteri! Kadın Astsubaylar Halatlarla İniş Yaptı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!