G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,04
CNY4,86
GBP45,55
EURO/USD1,11
BIST9.891,00
Petrol73,04
GR. ALTIN2.921,15
BTC2.166.683,75

İsrail’in İran Büyükelçiliğine Yönelik Saldırı: Türkiye ve BM’den Sert Tepkiler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika Dışişleri Bakanlığı haberlerine göre, İran’ın Şam’daki Büyükelçilik yerleşkesindeki Konsolosluk binasına düzenlenen saldırı sonucunda 2 tuğgeneral hayatını kaybetti. Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise bu saldırıyı kınadı ve İsrail’in uluslararası hukuku ihlal ettiğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, İsrail’in Şam’daki İran Büyükelçiliği’ni hedef alan saldırının bölgedeki tansiyonu artırabileceği endişesine vurgu yapıldı. Aynı zamanda tarafların sağduyulu hareket etmeleri ve uluslararası hukuka saygı göstermeleri çağrısında bulunuldu.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de saldırıyı kınayanlar arasında yer aldı. Diplomatik ve konsolosluk tesislerinin korunması gerektiğinin altını çizen Guterres, uluslararası hukuka uyma zorunluluğunu hatırlattı ve sivil halkın hedef alınmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Saldırıda hayatını kaybeden Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi’nin yanı sıra 1 general ve 5 kişinin daha yaşamını yitirdiği biliniyor. Bu olay, bölgedeki tansiyonu yükseltirken, İran’da halkın da tepkisini çekti. Sokaklara dökülen halk, hükümete ve orduya savaş çağrısında bulundu.

İsrail’in bu saldırısı, uluslararası toplumda büyük yankı uyandırdı ve birçok ülke tarafından kınandı. İran’ın Şam’daki konsolosluk binasına yönelik bu saldırının ardından bölgede yaşanabilecek olumsuz gelişmeler endişeyle karşılanıyor. Uluslararası toplum, taraflara sağduyu ve itidalli davranmaları çağrısında bulunuyor.

Bu tür saldırıların önlenmesi ve diplomatik tesisler ile personelin güvende olması için uluslararası hukuka saygı duyulması gerektiği vurgulanıyor. Yapılan açıklamalar ve kınama mesajları, bölgedeki gerilimi artıran bu olayın sonuçları konusunda dikkatleri çekmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in İran Büyükelçiliğine Yönelik Saldırı: Türkiye ve BM’den Sert Tepkiler!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!