G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.111,52

İsrail’in Gazze’deki saldırıları 40 bin 476 can aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze Şeridi’nde 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 40 bin 476’ya, yaralı sayısı ise 93 bin 647’ye ulaştı. İsrail’in 326 gündür süren saldırıları bölgede milyonlarca sivili yerinden etti, insani yardımların girişini engelledi ve Filistinlileri çocuk, genç, yaşlı demeden katletti. Bu suçlarıyla İsrail ordusu yıllar geçse de unutulmayacak bir iz bırakmaya devam ediyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte gerçekleşen 3 İsrail saldırısında 41 Filistinli hayatını kaybetti, 113 Filistinli ise yaralandı. Saldırıların başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana gerçekleşen saldırılarda toplam can kaybı 40 bin 476’ya yükselirken, yaralı sayısı ise 93 bin 647’ye çıktı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırıları devam ederken bölgedeki insanlık dramı da derinleşiyor. Orantısız güç kullanımı, sivil halka zarar verme ve uluslararası toplum tarafından tepki görmeyen bu saldırılar, barış ve adalet arayışlarını her geçen gün daha da zorlaştırıyor. Filistin halkı, süregelen bu zulüm ve işgal altında yaşam mücadelesine devam ederken, uluslararası camianın sessizliği de dikkat çekiyor.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik yıllardır süren bu saldırıları, uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırı bir şekilde devam ediyor. Sivil halkın ölümüne sebep olan bu saldırılar, hiçbir insani gerekçeyle açıklanamaz ve kabul edilemez bir durumdadır. Uluslararası toplumun sessizliği ve bu zulme karşı daha etkili adımlar atamaması, Gazze’de yaşanan trajedinin daha da derinleşmesine sebep olmaktadır.

Gazze’deki acımasız saldırılar neticesinde binlerce masum hayatını kaybederken, milyonlarca insan yerinden edilmiş ve insani yardımların ulaşması engellenmiştir. Bu süregelen krize karşı uluslararası camianın bir an önce etkili bir müdahalede bulunması ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurması gerekmektedir. Aksi halde, bölgede insani bir felaketin yaşanması kaçınılmaz olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Gazze’deki saldırıları 40 bin 476 can aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!