G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,50
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,77
GR. ALTIN2.847,36
BTC2.169.630,32

İsrail’in Gazze’deki Katliamı: 40 Bin 602 Filistinli Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 40 bin 602’ye yükseldi. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail’in 328 gündür sürdürdüğü saldırılarda son 24 saat içinde 68 Filistinli daha hayatını kaybetti ve 77 Filistinli yaralandı. Toplamda ise vefat edenlerin sayısı 40 bin 602’ye, yaralıların sayısı ise 93 bin 855’e ulaştı.

Filistin topraklarındaki zulüm devam ediyor ve İsrail ordusu Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılarla insanlık dışı bir tablo ortaya koymaktadır. Bu saldırılarda en savunmasız olan siviller dahi hayatlarını kaybetmekte ve yaralanmaktadır. Gazze’de sürdürülen bu saldırılar, Filistin halkını derin bir şekilde etkilemekte ve uluslararası alanda büyük tepkilere sebep olmaktadır.

Gazze’deki durum gün geçtikçe kötüleşmekte ve yaşanan insanlık dramı herkesi derinden sarsmaktadır. İsrail’in saldırıları nedeniyle enkaz altında kalan ve yol kenarlarında ölü olarak bulunan insanların sayısı her geçen gün artmaktadır. Ancak İsrail güçleri, sağlık ekiplerinin ve sivil savunma görevlilerinin bu ölülere ulaşmasını engellemekte ve bunun sonucunda insanlık dışı bir manzara ortaya çıkmaktadır.

İsrail’in Filistin topraklarına yönelik saldırıları uluslararası camiada büyük tepki çekmekte ve barışa yönelik umutları da zedelemektedir. Dünya genelinde İsrail’in Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılar kınanmakta ve bir an önce sonlandırılması gerektiği vurgulanmaktadır. Ancak şu ana kadar uluslararası toplumun yeterli bir tepki vermediği ve Filistin halkının acısına duyarsız kaldığı da bir gerçektir.

İsrail’in Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılar, vicdan sahibi herkesi derinden üzmekte ve insani krizin bir an önce son bulması gerektiği konusunda çağrılar yapmaktadır. Uluslararası toplumun harekete geçmesi ve İsrail’e karşı gerekli adımların atılması, Filistin halkının acısını bir nebze olsun hafifletecektir. Ancak bu noktada en önemli adım, İsrail’in saldırılarına son vermesi ve barışçıl bir çözüm bulunmasıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Gazze’deki Katliamı: 40 Bin 602 Filistinli Hayatını Kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!