G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,22
CNY4,82
GBP44,94
EURO/USD1,09
BIST8.793,61
Petrol73,17
GR. ALTIN2.998,46
BTC2.348.295,59

İsrail’e Sert Tepki: Erdoğan’dan Gezi Olayları Eleştirisi ve Filistin Mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Yılmaz, İstanbul’da gerçekleştirilen “Yerel Yönetimler Buluşması”nda önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşmasının bir bölümünde, İsrail’in 2022 yılından beri süregelen saldırılarına maruz kalan Gazze’ye dikkat çeken Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

– “50 bin masumun katilinin sorumlusu, uluslararası hukuku hiçe sayan işgalci güçlerdir. Ancak, İsrail hükümetine kayıtsız şartsız destek verenler de bu vahşete ortaktır.”

Yılmaz, konuşmasının devamında Gezi olaylarına atıfta bulunarak,

– “Gezi olayları sırasında Taksim’de bir ay boyunca kamp kuranları, Filistin ve Lübnan’da göremedik; hâlâ göremiyoruz,” dedi.

Son bir yıldır Gazze’de ve geçen ay Lübnan’da meydana gelen katliamların anlatımının güçleştiğine değinen Yılmaz,

– “Türkiye olarak zalimlerin düşmanı, mazlumların yanındayız. Soykırım yapmaya çalışan bu şebekelere karşı Filistin halkının haysiyet mücadelesinin yanındayız,” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, geçtiğimiz günlerde şehit düşen Hamas lideri Mahir Kerim’e de Allah’tan rahmet dileyen Yılmaz, bu noktada duygularını aktardı.

Muhalefeti eleştiren Yılmaz, şu sözleri sarf etti:

– “Muhalefetin duyarsızlığı ve rahatlığı bizleri ilgilendirmiyor. Onlar, affınıza sığınarak belirtmek isterim ki, eğlencelerin peşinde koşarken, biz bölgemizdeki yangını söndürmek için mücadele veriyoruz. Onlar belediyeleri kullanarak rant kavgası yaparlarken, biz ülkemizi tehlikelerden nasıl koruruz diye düşünüyoruz.”

Bugün birlikteliklere vurgu yaparak,

– “Ayrılıkları değil, ortak noktalarımızı büyütelim. Tüm siyasi partileri, kutuplaşmayı körüklemek yerine kardeşlik seferberliğimize katkıda bulunmaya çağırıyorum. Unutmayalım ki, mesele karanlığa yumruk sallamak değil, Türkiye’nin aydınlık geleceği için bir ışık olmaktır,” dedi.

Yılmaz, iç cepheyi güçlendirme çabalarının yanı sıra muhalefetin de bu çabalara aynı kararlılık ve samimiyetle destek vermesi gerektiğini belirtti.

– “Muhalefetin, Cumhur İttifakı kadar bu çalışmalara yapıcı katkıda bulunmasını istiyoruz,” diye ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’e Sert Tepki: Erdoğan’dan Gezi Olayları Eleştirisi ve Filistin Mesajı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!