G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,98
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.254.773,68

İsrail’den Beyrut’a hava saldırısı: Pentagon bilgilendirilmedi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İsrail’in bugün Lübnan’ın başkenti Beyrut’a düzenlediği hava saldırılarından haberlerinin olmadığını iddia etti. Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Singh, ABD’nin bu operasyona dahil olmadığını ve önceden uyarılmadığını belirtirken, savunma bakanının İsrailli mevkidaşıyla operasyon devam ederken görüştüğünü açıkladı. Ancak, halen saldırıları değerlendirdiklerini ve ek bilgi ya da detay sunamayacaklarını ifade etti. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada da Başkan Joe Biden’ın ulusal güvenlik ekibinden Beyrut’taki saldırılar hakkında bilgi aldığı duyuruldu.

İsrail’in Lübnan’ın başkenti Beyrut’a düzenlediği son saldırılarda 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 76 kişinin yaralandığı belirlendi. Daha önce de Hizbullah ile çatışmalar yaşayan İsrail ordusu, son olarak Lübnan’ın güney kentlerine, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan makamlarına göre, saldırılarda 775 kişi öldü ve yaklaşık 150 bin kişi yerinden oldu. Hizbullah ise İsrail’e roket saldırılarıyla karşılık vermeye devam ediyor, ancak büyük bir hasar oluşmadı.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye doğru göç dalgası sürerken, Suriye’ye kaçanlar da olduğu belirtiliyor. Bu gerginlikler devam ederken ABD Savunma Bakanlığı, İsrailli yetkililerin operasyon hakkında bilgi vermediğini savunuyor. Son saldırılar ve devam eden çatışmalar bölgedeki istikrarsızlığı artırırken, uluslararası toplumun endişeleri de büyüyor.İsrail’in Lübnan’a artan saldırıları ve Hizbullah’ın karşılık vermesi, bölgede tansiyonu yükseltiyor ve barış çabalarını olumsuz etkiliyor. Bu durum, bölgedeki siyasi dengeleri de etkileyecek gibi görünüyor. Son olarak Beyrut’taki saldırılar, bölgedeki taraflar arasındaki gerilimi artırarak, daha büyük çatışmaların kapısını aralıyor. Küresel güvenlik açısından da endişe verici olan bu gelişmeler, uluslararası toplumun daha fazla müdahalesini gerektirebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’den Beyrut’a hava saldırısı: Pentagon bilgilendirilmedi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!