G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,12
CNY4,85
GBP45,75
EURO/USD1,12
BIST10.029,73
Petrol74,27
GR. ALTIN2.909,26
BTC2.178.985,33

İsrail’de Lider Avigdor Liberman, Gazze’ye Ayrılma Çağrısı Yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’de muhalefet lideri ve eski Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Gazze’deki insanların tüm insani ihtiyaçlarının karşılanmaması yönünde bir çağrıda bulundu. Liberman, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, İsrail ile Gazze’nin tamamen ayrılması gerektiğini belirtti. Su, elektrik, mal, yakıt gibi temel ihtiyaçların eksikliği sebebiyle Gazze’de yaşayan Filistinlilerin zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini vurguladı. Gazze’den zorla yerinden edilen yaklaşık 2 milyon Filistinli, İsrail’in bölgedeki kısıtlamaları ve insani yardımların engellenmesi nedeniyle ciddi sıkıntılarla karşı karşıya.

Gazze Şeridi’ndeki insanlar, İsrail’in sınır kapılarını kontrol altına alması ve ilaç ile yardım girişini kısıtlaması nedeniyle yaşam savaşı vermektedir. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucunda en az 40 bin sivil hayatını kaybetmiş, 92 bin kişi ise yaralanmıştır. Çocuklardan kadınlara kadar binlerce insanın ölümüyle sonuçlanan saldırılar, bölgeyi insani bir krize sürüklemiştir. Binlerce insanın enkaz altında kaldığı ve hastane ile eğitim kurumlarının hedef alındığı belirtilirken, sivil altyapı da büyük zarar görmüştür.

Gazze’deki insani kriz giderek derinleşirken, Liberman’ın çağrısı ve İsrail’in bölgeye yönelik politikaları uluslararası toplumda da endişeye yol açmaktadır. Uluslararası toplum, Gazze’deki insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması ve bölgedeki çatışmalara son verilmesi için çağrıda bulunmaktadır. İsrail ile Gazze arasındaki gerginlik ve çatışmaların sona erdirilmesi, bölgedeki barış ve istikrarın sağlanması açısından büyük önem taşımaktadır.

Liberman’ın yapılan açıklamaları ve Gazze’deki zor durum, Filistin-İsrail ilişkilerindeki derin çelişkileri ve çatışmaları bir kez daha gün yüzüne çıkarmıştır. Bölgede yaşanan insani krize çözüm bulunması ve barışçıl bir çözüm yolu bulunması gerekmektedir. Uluslararası toplumun desteği ve ortak çabalarla, Gazze’deki insanların yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve bölgedeki istikrarın sağlanması için adımlar atılması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’de Lider Avigdor Liberman, Gazze’ye Ayrılma Çağrısı Yaptı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!