USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.248.820,33

İsrail Tankları Refah’ın Merkezine Ulaştı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze’deki görgü tanıklarının Reuters’a verdiği bilgiye göre, çok sayıda İsrail tankı Refah’ın merkezine ulaştı. Görgü tanıkları, İsrail tanklarının 28 Mayıs Salı günü ilk kez Refah’ın merkezine doğru ilerlediğini belirtiyor. Sivil tanıklar, Gazze’nin güneyinde üç haftadır devam eden kara harekâtının sivil kayıplara yol açtığı için tüm dünyanın kınamasına neden olduğunu ifade ediyor.

Yine Reuters’a konuşan görgü tanıkları, tank ve zırhlı araçların Refah’ın simge yapılarından biri olan El Avde Camisi yakınlarında görüldüğünü söylüyor. İsrail ordusu güçlerinin Refah bölgesinde faaliyet göstermeye devam ettiğini belirtirken, şehir merkezine doğru ilerledikleri yönündeki haberlerle ilgili yorum yapmaktan kaçınıldı.

26 Mayıs Pazar günü Refah’ta bulunan çadır kampında büyük bir yangına yol açan ve yarısından fazlası çocuk, kadın ve yaşlı olmak üzere en az 45 Filistinlinin ölümüne neden olan saldırıya yönelik uluslararası tepkilere rağmen, İsrail güçleri gece boyunca hava saldırıları ve tank ateşiyle kenti vurmaya devam etti.

Dünya liderleri, Gazze’nin başka yerlerindeki çatışmalar nedeniyle yerlerinden edilen ailelerin sığındığı “insani bölge” olarak belirlenmiş bir yerde çıkan yangından duydukları dehşeti dile getirdiler ve İsrail’in saldırılarını durdurması için Dünya Mahkemesi’nin verdiği kararın uygulanması çağrısında bulundular. İspanya, İrlanda ve Norveç ise 28 Mayıs Salı günü Filistin devletini resmen tanıdı.

İspanya Hükümet Sözcüsü ve Eğitim Bakanı Pilar Alegria, İspanya’nın, İrlanda ve Norveç’in eş zamanlı kararıyla Filistin’i tanıyan ülkelerden biri olduğunu kaydeden Alegria, “İspanya dönüm noktası olan, tarihi bir karar alarak, bu zamana kadar 143 olan Filistin devletini tanıyan ülkelerin arasına eklenmiştir. Bu, İspanya’nın, adalet, tutarlılık ve barış vaadiyle bağdaşan bir kararıdır.” dedi. İspanya’nın ardından Norveç ve İrlanda da Filistin’i resmen devlet olarak tanıdığını duyurdu.

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah’taki saldırıdan sonra yükselen dumanlar, 28 Mayıs 2024 tarihinde görüldü. Bu gelişmeler yaşanırken, uluslararası toplumda İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı tepkiler yükselmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Tankları Refah’ın Merkezine Ulaştı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!