G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

İsrail Savunma Bakanı: “İsrail Eleştirilemez!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırıları devam ederken, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail’in kuzeyinde bulunan Golani Tugayı’nda subaylar ve askerlerle bir toplantı gerçekleştirdi. İsrail devlet televizyonu KAN’a göre Gazze Şeridi’nde yaşanan çatışmalar, İsrail ordusuna tecrübe kazandırıyor ve İsrail’in kendini savunma hakkını vurguluyor. Gallant, Filistin yönetimi, Hamas, Hizbullah ve İran tarafından yönlendirilen düşman unsurların İsrail’in savunma haklarını kısıtlamaya çalıştığını iddia etti.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Gallant hakkında “yakalama kararı” talep etmişti. Gallant, bu durumu eleştirerek, hiç kimsenin İsrail’i eleştirmeye hakkı olmadığını savundu. UCM’nin yargılama yetkisini reddetmesine rağmen, Filistin’in UCM üyeliği, 1967’de işgal edilen Filistin topraklarında işlenen suçların yargılanmasının kapısını aralıyor. Gallant, bu durumu inkar ederek, İsrail’in ve kendi davranışlarının eleştirilmeye yönelik ahlaki bir hakka sahip olmadığını iddia etti.

Gallant, UCM Başsavcısının taleplerini reddederken, Hamas liderleri İsmail Heniyye, Yahya Sinvar ve Muhammed ed-Dayf hakkında da “yakalama kararı” talep edildiğini belirtti. Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın lideri de bu karar kapsamında yer alıyor. UCM’nin başvurusuyla ilgili olarak Netanyahu ve Gallant’ın yargılanma sürecine girmesi bekleniyor.

Gallant’ın açıklamaları, İsrail’in Filistin’e yönelik politikalarının ve askeri operasyonlarının eleştirilmesine karşı bir savunma mekanizması olarak görülüyor. UCM’nin İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaların yargılanması sürecinde önemli bir rol oynayacağı beklenirken, Gallant’ın sözleri uluslararası toplumda tartışmalara neden olabilir. İsrail’in, UCM’nin yetkisini tanımayarak kendi düşüncelerini savunma hakkını kullanması, uluslararası hukuk açısından da önemli bir konu teşkil ediyor. Bu durumun ilerleyen süreçte nasıl bir sonuç doğuracağı ise belirsizliğini koruyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Savunma Bakanı: “İsrail Eleştirilemez!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!