USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.257.798,36

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Protesto Edildi: “Soykırım Bakanı” dediler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Biden yönetiminin Filistin politikalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Senato Dış İlişkiler Komitesi’nde protesto edildi. Filistin destekçisi bir grup tarafından, “soykırım bakanı” olarak nitelendirilerek tepki gösterilen Blinken, Amerika Birleşik Devletleri’nin İsrail’e verdiği askeri yardımların sorgulanmasını da savundu. Blinken, ABD’nin Orta Doğu’daki barış sürecine verdiği destek konusundaki kararlılığı vurgulayarak, Filistinlilere insani yardım ve ekonomik destek sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Senato komitesinde yapılan oturumda, ABD’nin İsrail’e sağladığı silah ve savunma sistemleri yardımlarının eleştirilmesiyle birlikte, Filistin meselesi de gündeme geldi. Blinken, Filistinlilere insani yardım sağlamanın ve ekonomik destek sunmanın önemli olduğunu vurgulayarak, bölgedeki istikrar ve barış için çalışmalarının devam edeceğini ifade etti. Ancak, Blinken’in Filistin politikaları konusunda verdiği açıklamalar, grup üyeleri tarafından yetersiz bulunarak tepki topladı.

Protestocular, Blinken’in açıklamalarını ve ABD’nin İsrail’e askeri yardımlarını desteklemeyerek, Filistin halkının haklarını daha fazla göz önünde bulundurması gerektiğini savundular. Aynı zamanda, ABD’nin Orta Doğu politikalarının yeniden gözden geçirilmesi ve adaletin sağlanması çağrısında bulundular. Blinken ise, ABD’nin İsrail ile olan stratejik iş birliğini sürdürmeye devam edeceğini ve terörle mücadele konusundaki kararlılığını koruyacağını belirtti.

Öte yandan, Blinken’in getirdiği Filistin politikalarının, Başkan Biden tarafından da desteklendiği biliniyor. Biden yönetiminin Orta Doğu politikalarında, İsrail-Filistin çatışmasının çözümüne yönelik yeni adımlar atılması yönünde bir politika izleyeceği bekleniyor. Bu kapsamda, ABD’nin İsrail’e askeri yardımlarının gözden geçirilmesi ve Filistinlilere daha fazla insani yardım sağlanması bekleniyor.

Sonuç olarak, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in Senato Dış İlişkiler Komitesi’nde verdiği ifade sırasında Filistin destekçisi bir grup tarafından protesto edilmesi, Amerika Birleşik Devletleri’nin Orta Doğu politikalarıyla ilgili tartışmaları gündeme getirdi. Blinken’in açıklamaları, ABD’nin İsrail’e verdiği askeri yardımların sorgulanmasını savunması ve Filistinlilere insani yardım ve ekonomik destek sunacaklarını belirtmesiyle dikkat çekti. Bu protestoların, ABD’nin Orta Doğu politikalarında önümüzdeki dönemde nasıl bir yol izleyeceği konusunda da ipuçları verdiği görülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Dışişleri Bakanı Blinken Protesto Edildi: “Soykırım Bakanı” dediler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!