G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,11
CNY4,87
GBP45,76
EURO/USD1,11
BIST9.763,36
Petrol71,30
GR. ALTIN2.927,27
BTC2.240.602,71

İsrail Savaş Uçakları Gazze’yi Vurdu: 5 Filistinli Öldü, 13 Yaralı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının devam ettiği bir dönemde, İsrail savaş uçakları Nusayrat Mülteci Kampı’nda bir eve saldırı düzenledi. Bu saldırı sonucunda 5 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 13’ünün yaralandığı belirtildi. Saldırıda çocukların da bulunduğu ölenlerin ve yaralıların El-Avde ve Aksa Şehitleri hastanelerine kaldırıldığı ifade edildi.

İsrail ve Filistin arasındaki tansiyonun yükseldiği bir dönemde meydana gelen bu olay, İsrail’in Gazze’yi işgali sonrasında yaşanan çatışmaların bir parçası olarak nitelendirildi. Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın, Mescid-i Aksa başta olmak üzere kutsal değerlere yönelik İsrail’e cevap verme amacıyla gerçekleştirdiği saldırılarla başlayan çatışmalar, 7 Ekim 2023’te İsrail’in kapsamlı bir saldırıyla karşılık buldu. Bu saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğü ve 5 bin 132 kişinin yaralandığı belirtildi.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarında en az 39 bin 699 Filistinlinin öldüğü ve 91 bin 722 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Bu saldırılar sırasında sivil altyapıya yönelik saldırılar da gerçekleştirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları da hedef alındı. Enkaz altında binlerce kişinin olduğu belirtilirken, krizin insanlık boyutunu gözler önüne serdi.

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına ilişkin bilgiler Anadolu Ajansı (AA) kaynaklarından alınmıştır. Filistin ve İsrail arasındaki çatışmaların tırmanması ve her iki tarafın da yaşadığı kayıplar bu bölgedeki gerilimi artırmış durumda. Her geçen gün artan ölüm ve yaralanma haberleri, uluslararası toplumun barış çabalarına olan ihtiyacı bir kez daha ortaya koymaktadır. Bu çatışmaların sona ermesi ve bölgede kalıcı bir barışın sağlanması için taraflar arasında yapıcı diyaloğun önemli olduğu vurgulanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Savaş Uçakları Gazze’yi Vurdu: 5 Filistinli Öldü, 13 Yaralı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!