G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,12
CNY4,87
GBP45,80
EURO/USD1,11
BIST9.829,19
Petrol71,25
GR. ALTIN2.930,70
BTC2.227.840,31

İsrail Saldırısında 100 Filistinli öldü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusunun Gazze kentinde yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okulu’na düzenlediği saldırıda en az 100 Filistinlinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi. Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail ordusu, Gazze’nin doğusundaki Ed-Derac Mahallesi’nde yerinden edilenlerin sığındığı okula saldırı düzenledi. Binlerce kişinin sığındığı okulda sabah namazını kıldıkları sırada gerçekleşen saldırıda en az 100 kişi hayatını kaybetti ve onlarca kişi yaralandı. Cesetlerin saldırı nedeniyle parçalandığı ve yangın nedeniyle yandığı belirtildi. Sivil savunma ekipleri, dağılan ceset parçalarını toplamakta güçlük çekti.

İsrail ordusu ise Hava Kuvvetlerinin, Hamas’ın karargah olarak kullandığı Et-Tabiin Okulunu bombaladığını duyurdu. Hamas’ın Gazze’de eğitim, sağlık ve barınma gibi sivil tesisleri askeri amaçlarla kullanması nedeniyle bu saldırının gerçekleştirildiği belirtildi. Saldırının sabah namazı sırasında gerçekleşmesi, sığınanların en savunmasız oldukları zaman diliminde olduğunu gösterdi. Gazze’de yaşanan bu katliam dünyanın dört bir yanında tepkilere neden oldu.

Uluslararası toplum, yaşanan bu acı olayı kınadı ve İsrail’in Filistin halkına karşı uyguladığı şiddeti durdurması çağrısında bulundu. BM ve çeşitli ülkeler, İsrail’i bu tür saldırılardan vazgeçmeye ve barışçıl çözümlere yönelmeye çağırdı. Filistinli yetkililer, uluslararası toplumun sessiz kalmaması gerektiğini vurgulayarak, Gazze’deki insan hakları ihlallerine son verilmesi gerektiğini belirtti.

Saldırıda ölen ve yaralanan Filistinli vatandaşlar için acil tıbbi yardım gerektiği belirtildi. Sağlık sisteminin çöktüğü Gazze’de yaralılara ulaşımın zor olduğu ve tedavi imkanlarının yetersiz olduğu kaydedildi. Birçok insanın yaşamını yitirdiği saldırının ardından acil insani yardım çağrıları yapıldı.

Gazze’deki bu saldırı, bölgedeki gerilimi artırdı ve Filistin-İsrail çatışmasını daha da büyüttü. Barışçıl çözümlerin bulunması ve taraflar arasındaki diyaloğun yeniden başlaması için uluslararası toplumun çabaları arttı. Her iki tarafı da şiddetten kaçınmaya ve masum sivilleri korumaya çağıran uluslararası toplum, barış ve istikrarın sağlanması için çaba harcamaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Saldırısında 100 Filistinli öldü!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!