G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,98
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.254.773,68

İsrail, Hizbullah’ı Vurdu: Beyrut’ta Patlamalar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beyrut’un Dahiye bölgesinde meydana gelen art arda patlamaların ardındaki olaylar büyük bir endişe yaratmış durumda. İsrail’in Hizbullah’ın ana karargahlarını ve Hureyk Mahallesi’ndeki Nasrallah’ın evini hedef alması, bölgedeki gerginliği daha da tırmandırmış görünüyor.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde yer alan Dahiye bölgesinde meydana gelen patlamalar, İsrail’in hedef aldığı Hizbullah’ın karargahlarını ve Nasrallah’ın evini de içine alacak şekilde geniş bir çapta gerçekleşti. İsrail medyasına göre, patlamalardan sonra Nasrallah’ın durumu belirsiz olsa da yaralandığına dair bilgiler bulunuyor. Ayrıca Hizbullah’ın üst düzey yöneticileriyle iletişim kesildiği de iddia edildi.

Bu olaylar, İsrail’in Lübnan’a düzenlediği en geniş çaplı bombardıman olarak kaydedildi ve ardından Beyrut’un güneyinde yoğun duman bulutları yükseldi. Bölgedeki can kayıplarının yanı sıra altyapının da büyük zarar gördüğü bildirildi. Reuters ve İsrail Devlet Televizyonu, Nasrallah’ın durumuyla ilgili farklı bilgiler verse de Hizbullah’a yakın kaynaklar, liderlerinden Seyyid Haşim Seyfettin’in halen hayatta olduğunu duyurdu.

İsrail’in saldırıları sonrasında ise çeşitli açıklamalar geldi. ABD Başkanı Joe Biden, ABD’nin saldırıdan haberdar olmadığını belirtirken Hizbullah, Safed şehirlerini hedef alarak karşılık verdiğini açıkladı. Ancak Reuters’a konuşan kaynaklara göre, Hizbullah’ın üst düzey yöneticileriyle iletişimin koptuğu iddia edildi.

İsrail ordusu, binaların tahliye edilmesine yönelik çağrılar yaparken, Hizbullah’ın merkez karargahlarını hedef aldığını duyurdu. Özellikle Nasrallah’ın bulunduğu karargahın vurulmasıyla ilgili net bir bilgi bulunmamakla birlikte, Hizbullah televizyonu olayı “eşi görülmemiş bir saldırı” olarak nitelendirdi.

Saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 6 olarak açıklanırken yaralılar için Beyrut’taki hastanelerde acil kan bağışı çağrısı yapıldı. Toplamda 773 kişinin öldüğü saldırılar sonucunda ülkede büyük bir göç karışıklığı yaşanırken, Suriye’ye göç edenlerin de olduğu belirtildi. Bu olaylar, bölgede artan gerilimin başka trajedilere yol açma potansiyelini de beraberinde getiriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail, Hizbullah’ı Vurdu: Beyrut’ta Patlamalar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!