G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,23
CNY4,86
GBP45,76
EURO/USD1,12
BIST10.029,73
Petrol74,20
GR. ALTIN2.915,22
BTC2.182.589,23

İsrail Güçleri, TRT Arabi Muhabirine Saldırdı! – İsrail’in Hedefinde Gazze’de TRT Ekibi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze Şeridi’nde yaşanan katliamı dünyaya duyurmaya çalışan TRT ekibi hedef alındı. TRT Arabi muhabiri Sami Berhum’un aracına 5 kurşun isabet etti ve saldırı sonucunda hafif yaralandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, saldırıyı kınayarak mazlum Filistin halkına yapılan saldırıları lanetledi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da saldırıyı şiddetle kınayarak TRT ekibine geçmiş olsun dileklerini iletti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, saldırıyı lanetleyerek Netanyahu şebekesini eleştirdi ve TRT ekibine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Sami Berhum, İsrail askerlerinin Gazze’deki saldırısında basın aracının hedef alındığını belirtti. Berhum, araçlarının üzerinde basın yazısının olmasına rağmen saldırıya uğradıklarını ifade etti. Gazze’de güvenli bir yer olmadığını vurgulayan Berhum, saldırı anında araçtan uzaklaştıktan sonra 15 dakika boyunca ateş edildiğini dile getirdi. Berhum ayrıca 4 ay önce yaşadığı bir saldırı sonucunda ayağını kaybettiğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İsrail askerlerinin TRT Arabi Gazze Muhabiri Sami Berhum’a yönelik saldırısını kınadı ve saldırıların insanlık suçları olduğunu belirtti. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de saldırıyı kınayarak TRT ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti. Berhum’un yaşadığı saldırıda yaralanması ve daha önce ayağını kaybetmesi, işgal altındaki Gazze’nin ne kadar tehlikeli bir ortamda bulunduğunu gözler önüne serdi.

Netanyahu hükümetini ve İsrail güçlerini eleştiren açıklamalarda bulunan siyasi isimler, saldırıların kınanmasının yanı sıra İsrail’in işlediği insanlık ve savaş suçlarının dünyaya duyurulması gerekliliğine vurgu yaptılar. Gazze’deki olaylarda basın özgürlüğünün önemine değinen Türk siyasetçiler, gazetecilerin güvenliği ve haklarının korunması gerektiğini belirttiler.İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırıların uluslararası kamuoyunda yankı bulması ve İsrail yöneticilerinin hesap vermesi gerektiği düşünülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Güçleri, TRT Arabi Muhabirine Saldırdı! – İsrail’in Hedefinde Gazze’de TRT Ekibi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!