USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.247.802,79

İsrail Bakanı Mescid-i Aksa’yı İsrail’e Ait Olarak İddia Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı olan Itamar Ben-Gvir, Doğu Kudüs’te provokatif eylemlerine bir yenisini daha ekledi. Ben-Gvir, bir grup fanatik Yahudi yerleşimci ile birlikte işgal altındaki topraklarda yer alan Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. Bu eylem, Avrupa ülkelerinin Filistin’i tanıma kararlarının ardından gerçekleşti. Kudüs Vakıflar ve İslami İşler Konseyi yayınladığı bildiride, Ben-Gvir’in Aksa’ya düzenlediği baskını polis koruması altında gerçekleştirdiğini belirtti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa arazisinin yalnızca İsrail’e ait olduğunu savunduğu görüldü. Ayrıca Ben-Gvir, “Filistin devletinin ilanına izin vermeyeceklerini” ve tanıyan ülkelerin “katillere ve saldırganlara ödül verdiklerini” ifade etti. Filistin resmi ajansı WAFA’da da fanatik Yahudi yerleşimcilerin Aksa’ya baskın düzenlediği haberleri yayınlandı.

Baskın öncesinde İsrail polisinin Mescid-i Aksa’nın çevresinde konuşlandırıldığı ve Müslümanların Aksa’ya girişine kısıtlama getirildiği belirtildi. Mescid-i Aksa’nın statüsü ise Ürdün’ün, Kudüs’teki dini işlerden sorumlu bir ülke olarak kabul edilmesine dayanıyor. Ayrıca Kudüs’ün savunulması ve vesayet hakkı da Ürdün’e verilmiştir.

İsrail’in tek taraflı kararı çerçevesinde Mescid-i Aksa’yı ziyaret eden Yahudiler, Vakıflar İdaresi’nin izni alınmadan İsrail polisi eşliğinde ibadetlerini gerçekleştiriyor. İsrail yönetimi ise Mescid-i Aksa’da sadece Müslümanların ibadet edebileceği, diğer din mensuplarının ise sadece ziyaret edebileceği tarihi statükonun korunduğunu savunmaktadır. Ancak fanatik Yahudi yerleşimcilerin sıkça İsrail polisi korumasında Aksa’ya düzenledikleri baskınlarda dua etmeleri ve dini ritüelleri gerçekleştirmeleri tepkilere neden olmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Bakanı Mescid-i Aksa’yı İsrail’e Ait Olarak İddia Etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!