G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.252.317,13

İsrail Bakanı Gazze’de Filistinlilere “Gönüllü Göç” çağrısı yapıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’de Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Gazze Şeridi’ne yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşa etmeyi ve bölgede yaşayan Filistinlilerin “gönüllü göçünün” teşvik edilmesini savundu. 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne hava saldırıları gerçekleştirilirken, Ben-Gvir gibi İsrailli bakanlardan da tepki çeken açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Ben-Gvir, aşırı sağcı İsraillilerin Gazze’de yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri kurulması için düzenlediği gösteride konuştu. Sderot kentinde gerçekleşen gösteride, Gazze’ye yardım gönderilmesine karşı çıkan Ben-Gvir, Gazze’de yaşayan Filistinlilerin “gönüllü olarak” ayrılmalarını teşvik etmek gerektiğini belirtti. Ayrıca, Gazze’de yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri kurulması gerektiğine dair çağrıda bulundu.

Ben-Gvir, diğer İsrailli bakanların Kerem Ebu Salim’den yardım gönderilmesine karşı çıkmasından dolayı utanç duyduğunu ifade etti. Gazze sorununun çözümü için geri adımların atılması gerektiğini savunan Ben-Gvir, Gazze sakinlerinin “gönüllü olarak” ayrılmalarını teşvik etmenin ahlaki, akılcı ve insani bir yaklaşım olduğunu vurguladı.

İsrailli aşırı sağcı Bakanlar, sık sık Gazze’de yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşa edilmesi çağrısı yapıyor. Ben-Gvir’in öncülüğünde düzenlenen konferanslarda Gazze’de yasa dışı yerleşim birimleri kurulması konusu sıkça gündeme geliyor. Ocak ayında Batı Kudüs’te yapılan bir konferansa Ben-Gvir ve diğer İsrailli Bakanlar da katılarak Gazze’de yerleşim birimleri kurulması gerektiğini dile getirdi.

İsrail’de aşırı sağcı bir bakan olan Itamar Ben-Gvir, Gazze Şeridi’nde yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin inşa edilmesi ve bölgedeki Filistinlilerin “gönüllü göçünü” teşvik etmeyi savunuyor. Diğer İsrailli bakanlarla da bu konuda çatışmalar yaşayan Ben-Gvir, Gazze’deki sorunların çözümü için ayrılıkçı yaklaşımların benimsenmesi gerektiğini öne sürüyor. Gazze’de yasa dışı yerleşim birimlerinin inşası için yapılan çağrılar ve Ben-Gvir’in liderliğinde düzenlenen konferanslar, bölgedeki siyasi gerilimi artırıyor. Anadolu Ajansı kaynaklı bu haber, İsrail’in iç siyasetindeki gelişmeleri ve Filistin meselesine dair tartışmaları gün yüzüne çıkarıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Bakanı Gazze’de Filistinlilere “Gönüllü Göç” çağrısı yapıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!