G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.859.420,04

İspanya, Norveç ve İrlanda Filistin Devleti’ni Resmen Tanıdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İspanya, Norveç ve İrlanda, Filistin Devleti’ni resmen tanıdığını açıkladı. İspanya Başbakanı Pedro Sánchez, geçtiğimiz hafta yaptığı konuşmada Filistin Devleti’ni resmi olarak tanıma kararının 28 Mayıs gününde açıklanacağını belirtmişti. Sánchez, Madrid’de gerçekleştirdiği basın toplantısında Filistin Devleti’ni tanıdıklarını duyurdu ve kararın İsrail’e karşı bir hamle olmadığını vurguladı.

İrlanda ve Norveç Dışişleri Bakanlıkları da Filistin’in resmi olarak tanındığına yönelik açıklamalar yaptı. Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, Norveç’in Filistin’i tanıma kararının bir dönüm noktası olduğunu ifade etti. Dışişleri Bakanlığı, İspanya, İrlanda ve Norveç’in Filistin Devleti’ni tanıma kararlarını büyük memnuniyetle karşıladıklarını belirtti ve uluslararası hukukun gereği olarak değerlendirdi.

İspanya, İrlanda ve Norveç’in yanı sıra Avrupa Birliği üyeleri arasında bulunan birçok ülke de Filistin’i tanıdı. İsrail ise bu kararlar üzerine büyükelçilerini geri çekme kararı aldı. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, İrlanda ve Norveç’teki büyükelçilerinin geri çağrılacağını ve İspanya’ya da benzer adımların atılacağı uyarısında bulundu. Katz, İsrail’in egemenliğini baltalamaya yönelik adımlara sessiz kalmayacağını ve terörizmin ödüllendirilemeyeceğini ifade etti.

Bu gelişmelerle birlikte Filistin’e destek veren ülkelerin sayısı artarken, İsrail ile Filistin arasındaki gerilim de tırmanmış oldu. Avrupa Birliği ülkelerinden Slovenya ve Malta’nın da benzer bir karar alması beklenirken, bölgede daha fazla gerginliğin yaşanabileceği endişeleri de artıyor. İspanya, Norveç ve İrlanda’nın Filistin’i tanıma kararı, bölgede kalıcı barışın sağlanması adına umut oluştururken, İsrail’in tepkisi ise belirsizliği arttırıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İspanya, Norveç ve İrlanda Filistin Devleti’ni Resmen Tanıdı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!