G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.559,34

IŞİD’in Finansal Faaliyetlerine Darbe Vuruldu: 6 Yabancı Uyruklu Zanlı Gözaltında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Operasyonlar, 12 Ekim tarihinde Gaziantep’te gerçekleştirildi. İl Emniyet ve Jandarma Komutanlığı ekiplerinin koordinasyonunda düzenlenen operasyonlar, IŞİD’ın finansal faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesi amacıyla yapıldı. Operasyonlar neticesinde, örgüte finansal destek sağladığı belirlenen 6 yabancı uyruklu zanlı gözaltına alındı. Ayrıca, çatışma bölgelerinde faaliyet yürüten IŞİD mensuplarına ait olduğu değerlendirilen 15 bin 700 kişilik isim listesi ile Suriye’nin Haseke ilindeki Daşişa kampına yönelik operasyonla elde edilen listelerde belirtilen şahıslar da operasyonla yakalandı.

Gözaltına alınan şüpheliler arasında Irak mahkemelerince aranma kararı bulunan örgüt mensupları da vardı. Kolluktaki işlemleri tamamlanan şüphelilerden biri, “terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklandı. Diğer 9 şüphelinin işlemleri ise halen devam ediyor.

Operasyonlarda ele geçirilen belge ve bilgilerin detaylı incelenmesi devam ediyor. İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığının ortak çalışmalarıyla gerçekleştirilen bu operasyonlar, terör örgütlerine karşı mücadelede kararlılıkla devam edileceğinin bir göstergesi olarak nitelendiriliyor.

Gözaltına alınan zanlıların sorgularının ardından adli makamlara sevk edileceği belirtildi. Operasyonların halkın huzur ve güvenliği için önemli bir adım olduğu vurgulandı. İl Emniyet ve Jandarma birimleri, terör örgütlerine karşı mücadeledeki başarılı işbirlikleriyle dikkat çekmeye devam ediyor.

Operasyonların ardından güvenlik güçlerinin sıkı takibi ve koordineli çalışmalarıyla bölgede terörist faaliyetlerin engellenmesi amaçlanıyor. Ayrıca, terör örgütlerine yönelik operasyonların sıklaştırılacağı ve bölgedeki huzur ve güvenliğin sağlanması için çalışmaların kararlılıkla devam edeceği bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
IŞİD’in Finansal Faaliyetlerine Darbe Vuruldu: 6 Yabancı Uyruklu Zanlı Gözaltında!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!