USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.257.798,36

İran’da Yaşanan Helikopter Kazasıyla İlgili Türkiye’den Yapılan Açıklama: “Her Türlü Desteği Vermeye Hazırız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran’da meydana gelen helikopter kazası, üzüntü ve endişe yarattı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İranlı yetkililerin güvende ve sağlıklı olmaları temenni edildi. Ayrıca, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyetin kaza geçirmesi üzerine bir açıklama yaptı.

Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Reisi ve heyetinin helikopter kazası geçirmesinin derin üzüntü yarattığını belirtti. Türkiye Cumhuriyeti olarak, İran makamlarıyla sürekli iletişim halinde olduklarını ve gereken her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı. Komşu ve kardeş İran halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, Reisi ve heyetinden bir an önce iyi haberlerin gelmesini umut ettiğini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın da arasında bulunduğu yetkililerin kazadan sağ salim kurtulmaları için düzenlenen arama kurtarma faaliyetleri hızla devam ediyor. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İran halkına geçmiş olsun dilekleri iletilirken, her türlü desteğin sağlanması için gerekli adımların atıldığı belirtildi.

Helikopter kazasıyla ilgili detaylar henüz netleşmemiş olsa da, Türkiye ve İran arasındaki dayanışma ve iş birliği vurgusu ön plana çıkıyor. İki ülke arasındaki ilişkilerin her zaman güçlü olduğu, bu tür acil durumlarda da destek ve dayanışmanın esas alındığı görülüyor.

Yaşanan helikopter kazasıyla ilgili dünya genelinde de endişe ve ilgi uyandı. İran lideri Reisi’yi taşıyan helikopterin kaza yapması, uluslararası kamuoyunda da yankı buldu. Kazayla ilgili detayların ve kurtarma operasyonunun gelişmeleri merakla beklenirken, Türkiye ve diğer ülkelerin desteğiyle helikopter kazasında hayatta kalanların en kısa sürede kurtarılması için çaba gösteriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran’da Yaşanan Helikopter Kazasıyla İlgili Türkiye’den Yapılan Açıklama: “Her Türlü Desteği Vermeye Hazırız”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!