G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO37,85
CNY4,82
GBP44,97
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol73,10
GR. ALTIN2.797,28
BTC2.091.651,36

İran’da Protestolarda Tutuklanan Rapçi Tomac Salehi İdam Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tomac Salehi’nin avukatı Emir Reisiyan, İsfahan Devrim Mahkemesi tarafından Salehi’ye verilen idam kararının, “yeryüzünde bozgunculuk” suçlamasıyla verildiğini belirtti. Reisiyan, Devrim Mahkemesinin, Yüksek Mahkeme tarafından bozulan önceki karara rağmen Salehi hakkında idam kararı verdiğini ifade etti.

32 yaşındaki Tomac Salehi, Mahsa Amini’nin öldürülmesi sonrası başlayan protestolarda gösterileri organize etmekle suçlanmış ve ülkeden kaçmaya çalışırken gözaltına alınmıştı. Salehi hakkında “şiddet” ve “çatışmayı teşvik ettiği” iddialarıyla verilen idam kararı Yüksek Mahkeme tarafından bozulmuş ve hapis cezasına çevrilmişti.

Ancak İsfahan Devrim Mahkemesi, Yüksek Mahkeme kararını dikkate almadan Salehi’yi idama mahkum etti. Salehi’nin avukatı Reisiyan, bu kararın benzeri görülmemiş bir şekilde alındığını belirtti.

Mahsa Amini’nin ‘ahlak polisi’ tarafından gözaltında tutularak darp edilerek öldürülmesinin ardından İran genelinde başlayan protestolar, sıkı önlemlerle bastırılmaya çalışıyor. İran’da son dönemde artan insan hakları ihlalleri ve baskılar uluslararası toplumun tepkisine neden oluyor. Tomac Salehi’nin idam kararı da bu baskıcı uygulamaların bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran’da Protestolarda Tutuklanan Rapçi Tomac Salehi İdam Edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!