USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.247.802,79

İran’da Helikopter Kazasında Hayatını Kaybedenlerin Cenazeleri Tebriz’e Nakledilecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran’da meydana gelen helikopter kazasında Cumhurbaşkanı Reisi’nin hayatını kaybetmesiyle birlikte ülke genelinde yas ilan edildi. Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri, Tebriz kentine taşınacak. İran Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, kazadan sonra başlatılan arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığı belirtildi. Helikopterin Doğu Azerbaycan eyaletinden Tebriz’e gitmek üzereyken düşmesiyle meydana gelen kaza, yoğun sis nedeniyle arama kurtarma ekiplerinin bölgeye geç varmasına sebep olmuştu.

Kurtarma ekipleri, Reisi ve beraberindekilerin cansız bedenlerine ulaşırken, bu isimlerin naaşlarının Tebriz’e nakledileceği açıklandı. Kazada hayatını kaybedenler arasında, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tebriz Valisi Malik Rahmeti ve Ali Hamaney’in Tebriz Temsilcisi Muhammed Ali Al-i Haşim de bulunuyordu. Ülkede yaşanan bu acı olay, geniş çapta yas ve üzüntüye neden olmuş, hükümet yetkilileri ve halk tarafından başsağlığı mesajları yayınlanmıştı.

İran’daki bu trajik kaza, ülkenin siyasi atmosferini de etkilemiş, pek çok yolun ve etkinliğin iptal edilmesine sebep olmuştu. Cumhurbaşkanı Reisi’nin ani ölümü, ülkenin geleceği konusunda belirsizlik yaratırken, halkın da endişe içinde olduğu gözlemlenmişti. Ülke yönetimi, kazanın detaylarını araştırmak ve benzer vakaları önlemek adına gerekli adımları atma sözü verirken, kazanın olası sebepleri hakkında da detaylı bir inceleme başlatılmıştı.

İran hükümeti, Cumhurbaşkanı Reisi’nin ölümünden sonra ülkede huzurun devam etmesi ve siyasi istikrarın sağlanması için gerekli adımları atmaya kararlı olduğunu duyurdu. Ülkedeki yas ilanıyla birlikte, kamu ve özel sektörde çalışanların da bir süre boyunca yas ilanına uyacakları belirtilirken, olayın ardından ülke genelinde güvenlik önlemleri de artırılmıştı. Bu acı olayın ardından, İran halkı ve yönetimi birlik içinde olma çağrısı yapmış, ulusal birlik ve dayanışma vurgusuyla taziyelerini dile getirmişlerdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran’da Helikopter Kazasında Hayatını Kaybedenlerin Cenazeleri Tebriz’e Nakledilecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!