G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.158.148,64

İran, Mart 2025’e Kadar 2 Milyon Göçmeni Sınır Dışı Edecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran Emniyet Teşkilatı Genel Komutanı Tuğgeneral Ahmed Rıza Radan, ülkedeki düzensiz göçmenlerle ilgili Mart 2025’e kadar büyük bir operasyon gerçekleştireceklerini duyurdu. Radan, Genç Gazeteciler Kulübü’ne yaptığı açıklamada, içişleri bakanlığı ve diğer ilgili kurumlarla iş birliği yapılarak düzensiz göçmen sorununa karşı önlemler alındığını belirtti.

Ülkeye Sovyetler Birliği’nin 1979’da Afganistan’ı işgal etmesinin ardından başlayan Afgan mülteci akını, ABD işgali ve iç savaşlarla birlikte hala devam ediyor. Son yıllarda özellikle Afganistan’da yaşanan güvenlik ve ekonomik sorunlar nedeniyle İran’a yoğun bir şekilde düzensiz göçmen girişi olduğu biliniyor. Ülkede resmi olmayan verilere göre yaklaşık 5 milyon Afgan bulunduğu ve bu kişilerden birçoğunun düzensiz göçmenler olduğu ifade ediliyor.

Önceki İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, 2023 yılında yaptığı açıklamada yasa dışı göçmenlerin ülkeyi terk etmeleri gerektiğini ve geri gönderilen kişilere karşı daha güçlü tedbirler alınması gerektiğini belirtmişti. Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan da seçim kampanyası sürecinde düzensiz göçmenlerin ülkeye olumsuz etkileri olduğunu ve bu sorunun çözümü üzerinde çalışacaklarını açıkladı.

İran, ülkenin doğusundaki Afganistan sınırına 930 kilometre uzunluğunda duvar örme çalışmalarına başladı. İçişleri Bakanı İskender Mumini, düzensiz göçmenlerin ülkeye birçok sorun getirdiğini ve en kısa sürede sınır dışı edileceklerini belirtti. Bu konuda yapılan çalışmaların etkili olması ve sınır dışı edilen düzensiz göçmenlerin tekrar ülkeye giriş yapmasının engellenmesi için daha güçlü tedbirler alınması gerektiği dile getirildi.

İran’ın düzensiz göçmenlerle ilgili aldığı bu sert politika kararları, ülkedeki güvenlik ve ekonomik sorunların çözümü için atılan adımlar arasında yer alıyor. Ahmed Rıza Radan’ın açıklamaları doğrultusunda, Mart 2025’e kadar ülkedeki düzensiz göçmenlerin yaklaşık 2 milyonunun sınır dışı edilmesi bekleniyor. Bu adımın sorunların çözümüne katkı sağlaması ve ülkenin iç huzurunu yeniden sağlaması hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran, Mart 2025’e Kadar 2 Milyon Göçmeni Sınır Dışı Edecek!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!