G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.159.022,88

İran İsrail’e Füze Saldırısı Hazırlığında mı? ABD Basını Uyardı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD medyası, 7 İranlı görevlinin ölümüyle sonuçlanan İsrail’in İran’ın Şam’daki büyükelçilik yerleşkesine düzenlediği saldırının ardından, İran’ın İsrail’e geniş çaplı füze saldırısı düzenleyebileceğini iddia etti. Bloomberg televizyonu, istihbarat raporlarına dayanarak, İran veya onun desteklediği grupların İsrail’e saldırabileceğini öne sürdü.

Saldırının her an gerçekleşebileceği belirtilirken, İran’ın yüksek hassasiyetli füzeler veya insansız hava araçları kullanabileceği endişesi dile getirildi. Saldırının ne zaman gerçekleşeceği konusunda belirsizlik hakim.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’e tam destek verdiklerini ve İsrail’in güvenliğini sağlamak için gereken her şeyi yapacaklarını belirtti. İran’ın tehditlerine karşı İsrail’in güvenliğine olan taahhütlerinin sarsılmaz olduğunu vurguladı. Başkan Biden, İran’dan ve onun bölgedeki vekillerinden gelen tehditlere karşı Tel Aviv’e desteklerinin devam edeceğini söyledi.

İsrail ve İran arasındaki uzun süreli gerginlik, İran’ın Şam’daki konsolosluk binasına düzenlediği saldırı sonrasında had safhaya ulaştı. İran destekli grupların da İsrail’e saldırabileceği endişesi var.

İran’ın İsrail’e yönelik saldırı tehditleri ABD’yi de endişelendiriyor. İran tarafından gerçekleştirilebilecek bir füze saldırısının ciddi sonuçlara yol açabileceği düşünülüyor. Bu nedenle İsrail, ABD’nin desteğiyle tehditlere karşı hazırlıklı olmaya çalışıyor.

İran’ın bölgedeki etkisi ve faaliyetleri dikkate alındığında, İran’ın İsrail’e füze saldırısı düzenleme olasılığı ciddi bir tehdit olarak görülüyor. Özellikle ABD’nin bölgedeki müttefiki olan İsrail’in güvenliği konusunda alınması gereken önlemler ve olası senaryolar üzerinde yoğun bir şekilde çalışılıyor.

İsrail’in İran’a karşı aldığı önlemler ve İran’ın misilleme tehditleri arasındaki gerginlik, bölgede daha fazla tansiyon yükselmesine neden olabilir. Bu nedenle ABD, İsrail’e destek vererek bölgedeki istikrarı korumayı hedefliyor. Biden yönetimi, İran’ın bölgedeki tansiyonu artırabilecek adımlarını engellemeye yönelik çabalarını sürdürüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran İsrail’e Füze Saldırısı Hazırlığında mı? ABD Basını Uyardı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!