G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,75
GR. ALTIN2.839,59
BTC2.163.014,92

İran Cumhurbaşkanı Türkiye ile İlişkileri Umutla Bekliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, yeni görevine başladıktan sonra Tahran’da düzenlediği basın toplantısında Türkiye ile olan ilişkilerine ve diğer konulara dair çeşitli açıklamalarda bulundu. Pezeşkiyan, İran’ın Mali Eylem Görev Gücü’ne üyelik yasası ile ilgili sorulara cevap verirken, yaptırımların kaldırılması için FATF sorununun çözülmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, İran’ın Yemen’e füze göndermediğini ve Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün gibi Arap ülkeleriyle ilişkilerini güçlendirmeye çalıştığını ifade etti.

Pezeşkiyan, Türkiye ile olan ilişkilerini de değerlendirerek, Türkiye’nin sadece bir komşu değil aynı zamanda derin akrabalık bağlarına sahip olduğunu belirtti. İran Cumhurbaşkanı, Türkiye ile olan ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğini ve önceki hükümetin komşularla iyi ilişkiler politikasını devam ettireceklerini söyledi. Türkiye ile İran arasında hedeflenen 30 milyar dolarlık dış ticaret hacmi için planlarını açıklayan Pezeşkiyan, ortak yatırımların önemine vurgu yaptı.

Pezeşkiyan, yakın zamanda Türkiye’yi ziyaret etmeyi planladığını ve Türkiye’nin yanı sıra diğer İslam ülkeleriyle ilişkilerinin oldukça umut verici olduğunu belirtti. Ayrıca, ABD ile ilişkileri de ele alarak, Rusya ve Çin ile stratejik ilişkilere sahip olduklarını vurguladı ve ABD’nin kendilerine düşman olmadığını kanıtlaması gerektiğini ifade etti.

Son olarak, Pezeşkiyan basın toplantısında İrşat devriyeleri ve ahlak polisi konusuna da değindi. Ahlak polisinin rahatsız edici uygulamalarını eleştirerek, kimseyi rahatsız etmemeleri için gereken tedbirleri alacaklarını söyledi. Pezeşkiyan’ın basın toplantısında yaptığı açıklamalar Türkiye, ABD, İran ve diğer ülkelerle ilişkilerin geleceği açısından önemli ipuçları verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran Cumhurbaşkanı Türkiye ile İlişkileri Umutla Bekliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!