G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,93
CNY4,87
GBP45,49
EURO/USD1,11
BIST9.174,58
Petrol75,81
GR. ALTIN2.915,67
BTC2.102.621,17

Irak Başbakanı Erdoğan’ın Ziyaretini Değerlendirdi: “Gelir Geçer Türden Değil!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 yıl aradan sonra gerçekleştireceği Irak ziyaretinin önemine vurgu yaparak, bu ziyaretin sıradan bir ziyaret olmayacağını belirtti. Sudani’nin açıklamalarına göre, Türkiye’ye terörle mücadele konusunda destek sinyali verilirken, Irak’ın Türkiye’ye karşı saldırı sahası olmayacağı da net bir şekilde ifade edildi.

Erdoğan’ın 22 Nisan tarihinde gerçekleştireceği Irak ziyareti öncesinde yapılan açıklamalarda, Sudani’nin ABD’deki temaslarını sürdürdüğü ve bu konuda Türkiye’ye destek olacaklarını belirttiği aktarıldı. Sudani, iki ülke arasındaki ilişkilerde geleneksel sorunları ertelemek yerine çözüm odaklı bir yaklaşım sergileyeceklerini ve olan problemlere karşı çözüm arayışında olduklarını vurguladı.

Irak Başbakanı Sudani’nin ABD temasları sırasında yaptığı açıklamalarda, Türkiye ile olan ilişkilerin güçlendirilmesinin önemine değindiği belirtildi. Irak topraklarının Türkiye’ye karşı bir saldırı sahası olmaması gerektiğini ifade eden Sudani, Erdoğan’ın ziyaretinin sadece gündelik politik ziyaretlerden farklı olacağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyaretinde, su kaynakları ve güvenlik konuları gibi önemli konuların ele alınacağı da belirtilen açıklamalar arasında yer aldı. Sudani’nin, geleceğe dönük işbirliğini vurguladığı ve iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi adına Erdoğan’ın ziyaretini önemsediği ifade edildi.

Erdoğan’ın Irak ziyareti öncesinde, Irak’ta yaz aylarında düzenlenecek operasyon konusunun detaylı olarak masaya yatırılacağı da vurgulandı. İki ülke arasında işbirliğinin artırılması ve ortak çıkarlara yönelik adımların atılması için Erdoğan’ın ziyaretinin büyük önem taşıdığı ifade edildi. Sudani’nin açıklamaları, Türkiye ve Irak arasındaki ilişkilerin daha da güçleneceğini ve karşılıklı anlayışın daha da artırılacağını gösterdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Irak Başbakanı Erdoğan’ın Ziyaretini Değerlendirdi: “Gelir Geçer Türden Değil!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!