G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,67
GR. ALTIN2.834,52
BTC2.142.518,19

iOS 17.5 Güncellemesi ile Gelen Yenilikler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple, mevcut iOS güncellemesindeki hataları düzeltmek için geçtiğimiz haftalarda iOS 17.4 güncellemesini yayınladı. Şirket şu anda iOS 17.5 üzerinde çalışmakta ve beta sürümünü geliştiriciler için kullanıma sundu. iOS 17.4 ile Avrupa Birliği sınırları içindeki iPhone modellerine dış kaynaktan uygulama yükleme özelliği getirilmişti. Bu sayede, kullanıcıların App Store dışından uygulamalar yüklemesi mümkün hale geldi. iOS 17.5 ile Apple, Avrupa Birliği’nin “Dijital Hizmetler Yasası”na yönelik adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu güncelleme ile kullanıcıların internet sitelerinden uygulama indirmelerine izin verilecek, ancak sadece resmi sitelerden yapılabilecek.

iOS 17.5 güncellemesi ile uygulama geliştiricileri için bazı şartlar koyulacak. Bunlar arasında, Apple’ın geliştirici programına üye olmak, uygulamanın AB’de bir milyon kez indirilmiş olması ve veri toplama konusunda şeffaf olma gerekliliği bulunmaktadır. Ayrıca, güncelleme ile işletim sistemi genelinde bazı tasarım değişiklikleri de yapılacak. Örneğin, eklenecek olan Podcast widget’ı dinlediğiniz podcaste göre renk değiştirecek. Son olarak, iOS 17.5 güncellemesi takip cihazlarıyla ilgili bir değişiklik içeriyor. Kullanıcılar, Apple sertifikasına sahip olmasalar bile takip izlemelerini görebilecek ve istedikleri takdirde devre dışı bırakabilecek.

iOS 17.5 güncellemesinin ne zaman yayınlanacağı konusunda henüz net bir bilgi bulunmamakla birlikte, bu güncelleme ile iPhone kullanıcılarına daha fazla özgürlük ve şeffaflık sağlanması amaçlanmaktadır. Apple, sürekli olarak yazılım güncellemeleri ile kullanıcı deneyimini geliştirmeyi ve hataları düzeltmeyi hedeflemektedir. Bu nedenle, iOS 17.5’in yayınlanmasıyla birlikte kullanıcılar daha güvenli ve verimli bir mobil deneyim yaşayacaklardır. iOS 18’in tanıtılmasından önce, iOS 17.5 güncellemesi telefonlara gelecek yenilikleri ve avantajları beraberinde getirecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
iOS 17.5 Güncellemesi ile Gelen Yenilikler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!