G-QXXHXL9JW0
USD34,05
EURO37,98
CNY4,82
GBP45,15
EURO/USD1,11
BIST9.948,51
Petrol74,45
GR. ALTIN2.825,15
BTC2.155.066,98

Instagram, Reşit Olmayan Kullanıcılar İçin Yeni Kısıtlamalar Getiriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Instagram tarafından yapılan duyuruya göre, reşit olmayan kullanıcılar için “Genç hesapları” adı verilen uygulama kapsamında belirli özelliklere erişim kısıtlaması getirileceği bildirildi. Meta tarafından duyurulan bu çalışma, genç kullanıcıların hesaplarını daha güvenli hale getirmeyi amaçlamaktadır. Bu uygulama, Ocak ayından itibaren Türkiye’de de kullanılmaya başlanacak.

Yapılan açıklamaya göre, “genç hesapları” olarak adlandırılan hesaplarla birlikte belirli önlemler devreye girecek. Bu önlemler arasında, hesapların otomatik olarak gizli olması ve sadece takipçilerin paylaşımları görebilmesi bulunmaktadır. Ayrıca, Keşfet ve Reels alanlarındaki içerikler filtrelenecek ve reşit olmayan bireylerin hassas içeriklere maruz kalması önlenmiş olacak.

18 yaş altı kullanıcılar arasında mesajlaşma ve etkileşim de kısıtlanacak. Ayrıca, günlük olarak belirlenen süreyi aşan kullanıcılara uygulamadan çıkmaları yönünde uyarılar gönderilecek. Uyku modu özelliği ile de belirli saatler arasında gelen bildirimlerin sessize alınacağı ve otomatik yanıt verileceği bildirildi.

Ebeveynler için de bu yeni özellikler kontrol imkanı sunacak. Ebeveynler, çocuklarının hesaplarını denetleyerek ayarları yönetebilecekler. Ayrıca, belirli başlıklar ve mesajlar hakkında bilgi alabilecekler. Yetişkin hesabına geçmek isteyen gençlere de belirli kısıtlamalar getirilecek.

Yeni hesaplar, 17 Eylül’den itibaren ABD, Kanada, İngiltere ve Avustralya’da yürürlüğe girmiş durumdadır. Avrupa Birliği’nde ise 2024’ün sonuna doğru yürürlüğe girmesi beklenmektedir. Bu önlemlerle, genç kullanıcıların internet üzerinde daha güvenli bir deneyim yaşamaları amaçlanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Instagram, Reşit Olmayan Kullanıcılar İçin Yeni Kısıtlamalar Getiriyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!