G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.130.996,81

İnşaat İşçileri İçin Maaş Krizi: Malzemeler Havada Uçuştu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’un Ayazağa semtine bağlı Sarıyer ilçesinde bulunan bir inşaatta çalışan işçiler, maaşlarını alamamaları nedeniyle eylem yaptılar. Cendere Caddesi üzerindeki inşaat alanında işçiler, uzun bir süredir ödenmeyen maaşları konusunda yetkililere seslendi. Ancak, işçiler tarafından taleplere yanıt gelmeyince eylem sertleşti.

İşçiler, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle inşaat çalışmasını durdurarak tepkilerini gösterdiler. İnşaat yetkilileri ile görüşme yapmaya çalışan işçiler, maaşlarının bir an önce ödenmesini talep ettiler. Ancak, görüşmeler sonuçsuz kalınca işçiler radikal bir karar aldılar.

Kararlarının ardından işçiler, inşaatın en üst katına çıkarak maaşlarını alana dek inmeyeceklerini ilan ettiler. Ardından, bir süre sonra işçiler en üst kattaki inşaat malzemelerini aşağı atmaya başladılar. Bu durum çevredeki vatandaşların dikkatini çekti ve polise haber verildi.

Polis ekipleri, olay yerine gelerek işçileri gözaltına aldılar. İşçilerin eylemi sırasında, olayı kayda alan diğer vatandaşlar ve inşaat çalışanları ise cep telefonlarıyla görüntü kaydı aldılar. Bu görüntüler, eylemin kısa süre içinde sosyal medyada geniş çapta paylaşılmasına neden oldu.

İşçilerin maaşlarını alamamaları nedeniyle bu tür eylemlere başvurdukları İstanbul’da, benzer durumlara sık sık rastlanmaktadır. Özellikle inşaat sektöründe çalışan işçilerin maaş sorunları, sektördeki yaygın bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu gibi durumlar, işçi haklarının korunması ve ücretlerin zamanında ödenmesi konusunda daha fazla dikkat çekilmesi gerektiğini göstermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İnşaat İşçileri İçin Maaş Krizi: Malzemeler Havada Uçuştu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!