G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

İngiltere’de Yalan Bilgilerle Fitil Ateşleyen Kadın Gözaltında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’de yaşanan bir olay sonrasında sosyal medyada paylaşılan yalan bilgilerin etkisiyle aşırı sağcı sokak olayları başladı. Southport kentinde meydana gelen bıçaklı saldırı sonucunda 3 çocuğun ölmesiyle başlayan olaylar, saldırganın Müslüman bir göçmen olduğuna dair provokasyonlarla ırkçı saldırılara dönüştü. Ancak saldırganın gerçek kimliği ortaya çıktığında bile olaylar durmadı. Cheshire Polis Teşkilatı, sosyal medyada dezenformasyon yaparak ırkçı nefreti körüklediği iddia edilen bir kadını gözaltına aldı.

Chester’da yaşayan 55 yaşındaki kadının gözaltına alınmasıyla ilgili yapılan açıklamada, sosyal medyada yayınladığı materyallerle ırkçı nefreti arttırdığı belirtildi. Cheshire Polis Baş Müfettişi Alison Ross, aşırı sağcı olayların internet üzerinden yanıltıcı bilgilerle beslendiğini vurgulayarak insanları internet ortamında doğruluk kontrolü yapmaları konusunda uyardı.

Gözaltındaki kadın ise medyada Bernadette Spofforth olarak tanıtıldı. Spofforth, yaptığı açıklamada suçlamaları reddetmese de kendi paylaşımının şiddetli olayların fitilini ateşlemediğini savundu. Daily Mail’e konuşan Spofforth, kendisinin de bir paylaşımdan etkilendiğini ve yaşananlardan dolayı pişmanlık duyduğunu ifade etti. Medya araştırmasına göre saldırganın kimliği hakkında Spofforth’un paylaşımlarının etkili olduğu belirlenmişti.

Sosyal medya hesabında binlerce takipçisi bulunan Spofforth, paylaşımlarında İngiltere’ye geçen yıl kaçak yollarla gelen ve istihbarat servisi tarafından takip edilen “Ali Al-Shakati” adlı bir şahsın saldırgan olduğunu iddia etmişti. Ancak polis, saldırganın gerçek kimliğini açıklamamış olsa da Müslüman bir sığınmacı olduğu yönündeki iddialar sonucunda ülkede aşırı sağcı saldırılar gerçekleşmişti.

Ülkede yaşanan olaylar sonucunda 483 kişi gözaltına alınmış ve 149’u mahkemede yargılanmıştı. Saldırganın kimliğinin ve olaylarla ilgili yanıltıcı bilgilerin sosyal medyada yayılması, toplumda tedirginlik ve güvensizlik yaratmıştı. İngiltere’deki aşırı sağcı sokak olayları, gerçeklere dayanmayan bilgilerin ne denli tehlikeli olabileceğini gösteren bir örnek olarak değerlendirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İngiltere’de Yalan Bilgilerle Fitil Ateşleyen Kadın Gözaltında

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!