G-QXXHXL9JW0
USD34,30
EURO36,98
CNY4,81
GBP44,44
EURO/USD1,08
BIST8.742,26
Petrol75,58
GR. ALTIN3.003,91
BTC2.290.528,95

İngiltere’de Her Beş Kişiden Biri İç Çamaşırını Haftada Bir Değiştiriyor! Hijyen ve Sağlık İçin Günlük Değişim Şart!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her eğitimli birey, iç çamaşırının günlük olarak değiştirilmesinin önemini bilir. Ancak İngiltere’de gerçekleştirilen bir ankette, katılımcıların %20’sinin iç çamaşırlarını sadece haftada bir değiştirdiği, %5’inin ise aynı çamaşırı 2-3 hafta boyunca giydiği ortaya çıktı.

Vücudumuzla en çok temas eden giysilerden biri olan iç çamaşırları, gün içinde ter, bakteri ve nemi toplar. Bu nedenle, hijyenin korunması ve olası sağlık sorunlarının önüne geçmek için her gün temiz iç çamaşırı giymek büyük önem taşır.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dr. Jen Caudle, “İç çamaşırının her gün değiştirilmesi, genital bölgede su tutulmasını ve bakteriyel mantar enfeksiyonlarını önlemek için kritik öneme sahiptir” dedi.

Öte yandan sağlıklı iç çamaşırı seçimi de bakteri ve enfeksiyon riskini azalmada çok önemli. Günlük değişimle birlikte, sağlıklı kumaş ve doğru beden seçimi, enfeksiyon ve tahriş risklerini en aza indirir.

Pamuk gibi nefes alabilen ve teri emen kumaşlar tercih edilmelidir. Sentetik kumaşlar (polyester, naylon) teri hapsederek bakteri ve mantar oluşumunu artırabilir.

İç çamaşırının nefes alabilir yapıda olması, genital bölgedeki nem oranını dengeleyerek mantar ve enfeksiyon riskini azaltır.

Çok dar veya sıkı iç çamaşırları kan dolaşımını ve hava akışını engelleyerek ciltte tahrişe neden olabilir. Bedeninize uygun, hareket kabiliyetini kısıtlamayan modeller tercih edilmelidir.

Kalın dikişli veya sert etiketli çamaşırlar cildi tahriş edebilir. Dikişsiz modeller veya etiketsiz tasarımlar daha konforludur.

Aşırı boyalı veya kimyasal içerikli kumaşlar ciltte alerjiye yol açabilir. Açık renkli ve organik boyalarla renklendirilmiş çamaşırlar tercih edilmelidir.

Sağlık açısından iç çamaşırları yüksek sıcaklıklarda yıkanmalıdır. Bu nedenle, çamaşır makinesinde yıkamaya uygun, dayanıklı kumaşlar seçmek önemlidir.

Yaz aylarında daha ince ve nefes alan kumaşlar tercih edilmeli, kış aylarında ise daha kalın ve sıcak tutan malzemeler kullanılmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İngiltere’de Her Beş Kişiden Biri İç Çamaşırını Haftada Bir Değiştiriyor! Hijyen ve Sağlık İçin Günlük Değişim Şart!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!