‘L’Oréal Türkiye 50+ Tekno Kadın Guru Programı’, 50 yaş üstü kadınların dijital dönüşüm yolculuğuna öncülük ediyor. Şirket, bu programa 50 yaş ve üzeri kadınların yoğun ilgisini göz önünde bulundurarak, dijital dünyada güçlenmelerini sağlamak için 12 farklı başlıkta kapsamlı eğitimler düzenledi. Program, yapay zeka gibi güncel dijital beceriler kazandırarak 3 bin kadının katılımına sahne oldu ve ilk mezunları çevrimiçi bir törenle kutlandı.
L’Oréal Türkiye, yaşları ilerleyen kadınların teknolojiye uyum sağlaması ve dijital alanda güçlenmelerine destek vermek amacıyla ‘L’Oréal Türkiye 50+ Tekno Kadın Guru Programı’nı başlattı. Bu program, kadınların bilim ve teknoloji alanındaki güçlenmesini hedefleyerek SistersLab – Bilim ve Teknolojide Kadın Derneği ile iş birliği yapıldı. Programda, ilk mezunlarını duyuran L’Oréal, dijital beceri kazanan katılımcılara sertifikalarını takdim etti. Eğitimi tamamlayan katılımcılar, programdan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.
Şirket, 50 yaş üstü kadınların dijital becerilerini artırarak iş ve sosyal yaşamda onlara katkıda bulunmayı hedefliyor. Program, kooperatiflerde, kamuda ve özel sektörde çalışan kadınların yanı sıra evde gelir getirici faaliyetlerde bulunan kadınlara da rehberlik sağlıyor.
Açıklanan bilgilere göre, L’Oréal Türkiye’nin Kurumsal Dijital & Pazarlama ve Kurumsal İletişim & Etkileşim departmanlarından çalışanlar, programda eğitmen olarak görev alarak katılımcılara eğitim verdiler. Özellikle ‘Üretken Yapay Zekanın İş Hayatında Kullanımı Eğitimi’ ile teknolojiye uyum sağlamakta zorlanan kadınlara yapay zekanın sağladığı kolaylıklar ve pratik uygulamalar aktarıldı. L’Oréal, bu alandaki bilgi birikimini katılımcılarla paylaştı. Ayrıca, ‘Etkili Sosyal Medya Kullanımı ve İçerik Üretimi Eğitimi’ ile her yaştan katılımcıya içerik üretiminde bilgi verildi ve L’Oréal ContentPRO uygulaması tanıtıldı. Katılımcıların görsel ve video içeriklerini geliştirmeleri hedeflenerek ‘Temel Seviye Photoshop ve Premiere Kullanımı Eğitimi’ de sunuldu.
Kırsal ve afet bölgelerinde yaşayan kadınların başvurularına öncelik verilen programda toplamda 12 farklı başlıkta eğitimler düzenlendi. ‘Üretken Yapay Zekanın Günlük Hayatta Kullanımı’, ‘Canva ile Tasarıma Giriş’, ‘Etkili LinkedIn Kullanımı’, ‘Temel Seviye Photoshop ve Premiere Kullanımı’, ‘Etkili Sosyal Medya Kullanımı ve İçerik Üretimi’, ‘WordPress ile Web Tasarımına Giriş’ gibi dijital beceriler kazandıran eğitimlerin yanı sıra ‘Finansal Okuryazarlık ve Yatırıma Giriş’ gibi teorik eğitimler de verildi.
50 yaş ve üzerindeki kadınlar, teknolojiyi benimseme konusundaki azimleriyle diğerleri için ilham kaynağı oldular.
KADINLARI her alanda destekleme kararlılığında olduklarını dile getiren L’Oréal Türkiye Ülke Genel Müdürü Sinem Sandıkçı Gökçen, “Tekno-güzellik lideri olarak gücümüzü her daim inovasyondan, teknolojiden ve insanlardan almayı amaçlıyoruz. SistersLab ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği ile hayata geçirdiğimiz bu programımıza yoğun ilgi gösteren 50 yaş üstü birçok kadının dijital dünyaya adım atarken göstermiş olduğu cesaret ve öğrenme isteği bizi son derece etkiledi. Teknoloji ve yapay zekaya dair bilgi edinip, bu alanda kendilerini geliştirmek isteyen kadınlarımızı yürekten kutluyorum. Bu kadınlar, teknolojiye uyum sağlamanın yaş ve sınır tanımadığını bir kez daha bizlere kanıtladılar. Yaş alan kadınların teknolojik becerilerini artırarak kendilerini ifade etmelerine yardımcı olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kadınların iş yaşamındaki varlığını desteklemeyi sürdüreceğiz” şeklinde ifadelerde bulundu.
Programa katılan yaklaşık 3 bin kadın dijital dönüşüm süreciyle güçlendi.
308 katılımcının yer aldığı programda İstanbul, İzmir ve Ankara, en yüksek katılımı sağlayan iller olurken, Adana, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya ve Elazığ gibi afet bölgelerinden birçok kadın eğitimlere ilgi göstererek aktif şekilde yer aldı. Eğitim modüllerini başarıyla bitiren katılımcılar, dijital mezuniyet töreninin hemen ardından sertifikalarını aldı.
Katılımcılar, çalışma arzusu ile kendilerini güncellemek istiyorlar.
Katılımcıların eğitim düzeyine bakıldığında, üçte birinin üniversite mezunu olduğu gözlemleniyor. Birçok katılımcı, temel seviye bilgisayar ve internet kullanım bilgisine sahip olsa da bu bilgilerin günümüz ihtiyaçlarını karşılayamadığını bildirmiştir.
Katılımcı profili incelendiğinde, üçte birinin emekli olduğu ve aktif olarak çalışmayan, ancak yeniden iş hayatının bir parçası olmak için kendilerini geliştirmek isteyen kadınlardan oluştuğu ortaya çıkıyor.
Çalışmaya devam eden yaklaşık 1000 kişinin yer aldığı diğer grup ise, iş hayatını teknoloji ile birleştirmeye çalışıyor ve bu eğitimlerin katkısının büyük olduğunu, ileride karşılaşabilecekleri dezavantajlı durumları minimize ederek devam ettirmeyi önemli buluyor. Bu durum, bireysel dönüşümün yanı sıra iş dünyasındaki değişim ihtiyacını da vurguluyor. OECD verilerine göre, Türkiye’de 55-64 yaş grubunda istihdam oranı artış göstermektedir. Dijital beceriler kazanan kadınların bu dönüşümde aktif olmaları son derece önemlidir. İş dünyasında tecrübelerin yeni nesil teknolojilerle birleşimi, daha da değer kazanıyor. – İSTANBUL